Ja es troba disponible el mecanisme per a reclamar la devolució per la prestació de maternitat i paternitat, es tracta d’un mecanisme molt senzill, a continuació t’expliquem com reclamar:

Qui pot sol·licitar-ho:

Les mares i els pares que hagin tingut fills des de 2014 fins al 2017 (ja que són els exercicis no prescrits), aquells que hagin tingut fills durant el 2018 faran la regularització de la situació en la declaració de l’any 2018 (que es fa  abril-juny 2019)

  • A partir d’aquesta tarda ho podran sol·licitar els pares i mares que hagin tingut fills en 2014 i 2015.
  • Pels qui van tenir fills el 2016 i 2017 hauran d’esperar fins al gener de l’any vinent per reclamar-ho

A més, Hisenda ha ampliat la devolució de l’IPRF als funcionaris que no cotitzen a la Seguretat Social (tenen mútues professionals com Muface) tot i que en la sentència del Tribunal Suprem només fa referència als cotitzants del sistema públic.

Procediment per a sol·licitar-ho:

– Per internet

Per realitzar la sol·licitud telemàtica es requerirà la mateixa identificació que l’Agència Tributària exigeix per fer la declaració de la renda. És a dir identificar-se via pin, a través de servei REN0, o mitjançant certificat digital.

S’haurà d’entrar en el següent enllaç i omplir el formulari disponible a la pàgina web de l’Agència Tributària en el qual caldrà indicar els anys en que es va percebre la prestació i el número de compte de titularitat del contribuent sol·licitant

La resta de dades necessàries dels gestionarà la mateixa Agència Tributària per la qual cosa no serà necessari adjuntar cap documentació addicional.

– Presencialment

Si no disposeu de mecanismes per a fer la petició telemàtica, podeu omplir el següent formulari i presentar-lo de forma presencial a l’Oficina de l’Agencia Tributària més propera.

SEGUIM TREBALLANT PER A LA DEFENSA DELS DRETS DE LES PERSONES CONSUMIDORES

 

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org