Després de l’advertència d’alguns dels nostres associats creiem necessari fer difusió d’aquesta notícia ja que en breu començarà la sisena temporada i el nombre d’usuaris afectats es pot veure incrementat

Actualment, tothom que juga a la consola, mòbil o a altres dispositius electrònics, només parlen del videojoc del moment, Fornite.

Fortnite és un shooter que consisteix en ser l’únic supervivent dins un partida de 100 jugadors. L’objectiu és eliminar a tots sense ser eliminat fins quedar com a única persona viva a la partida. La seva mecànica i jugabilitat, on pots fer construccions amb diferents materials, i, sobretot, el seu preu ja que és gratuït en tots els dispositius (si és vol tenir l’opció a més elements com personatges, vestimenta, etc., es necessiten 1.200 pavos, diners del joc, que equivalen a 10€) l’han elevat a ser el joc més important i reconegut d’aquest any 2018.

Aprofitant aquest gran rebombori i èxit del joc, diferents aplicacions malicioses s’han fet passar per aquest videojoc per així aconseguir ser instal·lades dins diferents dispositius electrònics ANDROID.

Per aquest motiu s’han de tenir en compte aquests consells:

  1. Descarregar el videojoc dins la pàgina web oficial. Google verifica que totes les aplicacions de Play Store passen uns requisits i, per tant, no contenen malware i totes les aplicacions perilloses o sospitoses són eliminades.
  2. Instal·lar una solució de seguretat que bloquegi els “websites” maliciosos, detectar aplicacions malicioses o impedir l’accés dels menors d’edat a aplicacions inapropiades.

A més cal tenir en compte que l’ única manera de comprar articles és a través de les planes web oficials (fornite.com i epicgames.com) ja que en terceres pàgines que no són les oficials es registren molts fraus com per exemple demanar-te dades personals que després s’utilitzaran per realitzar pràctiques fraudulentes o fer-te instal·lar aplicacions que acabaran amb la vida útil del teu terminal, entre moltes altres.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya – UCC volem avisar a tots els consumidors i consumidores que vigilin abans de fer una descàrrega del videojoc Fortnite d’altres programes ja que hi ha un gran risc de que sigui una aplicació maliciosa o virus amb l’objectiu d’introduir-se dins el dispositiu electrònic. Tanmateix aneu amb compte en la compra dels anomenats Pavos ja que podries ser víctima d’una estafa si no ho fas a través de les planes web oficials.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org