En concret, l’Organització Mundial de la Salut recomana el consum de 600 grams per persona i dia en els seus objectius de salut pública. Aquest objectiu es correspon a Espanya amb unes cinc racions entre fruites i verdures. No obstant això, segons l’Enquesta Nacional d’Ingesta Dietètica Espanyola (Enide), el consum mitjà diari de fruites en adults és de 208 grams, i el d’hortalisses de 189 grams, és a dir, un total de 397 grams / dia, quedant per sota del mínim de 600 grams / dia i suposant no més de tres racions.

A més, segons aquesta mateixa font, el 56% i el 54% dels adults no prenen diàriament fruites o hortalisses respectivament, xifres que arriben a nens i joves a l’43% i 63 respectivament.

L’any 2021 ha estat designat per l’Assemblea General de les Nacions Unides com l’Any Internacional de les Fruites i Verdures (AIFV) i des del Col·legi Professional de Dietistes-Nutricionistes de Madrid (CODINMA) volen contribuir a conscienciar sobre la importància de la inclusió d’aquests aliments en la dieta “ja que tenen molts beneficis per a la nostra salut. Per exemple, enforteixen el nostre sistema immunològic, combaten la desnutrició i ajuden a prevenir malalties no transmissibles “.

Per aquest motiu, els experts de l’CODINMA aposten per planificar la dieta i incloure-hi fruites i verdures de proximitat “i si són de temporada, millor, ja que són aliments frescos, amb més sabor i nutrients, i es poden trobar a millor preu “, afirmen. A més, “proporcionen un important aportació vitamínica i mineral, a més de fibra; la majoria tenen un alt contingut d’aigua i posseeix antioxidants, flavonoides i compostos fenòlics “.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC animem a tothom tornar al consum de 5 peces de fruita i verdura diària tal com recomanen els experts.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo