En concret, l’Organització Mundial de la Salut recomana el consum de 600 grams per persona i dia en els seus objectius de salut pública. Aquest objectiu es correspon a Espanya amb unes cinc racions entre fruites i verdures. No obstant això, segons l’Enquesta Nacional d’Ingesta Dietètica Espanyola (Enide), el consum mitjà diari de fruites en adults és de 208 grams, i el d’hortalisses de 189 grams, és a dir, un total de 397 grams / dia, quedant per sota del mínim de 600 grams / dia i suposant no més de tres racions.

A més, segons aquesta mateixa font, el 56% i el 54% dels adults no prenen diàriament fruites o hortalisses respectivament, xifres que arriben a nens i joves a l’43% i 63 respectivament.

L’any 2021 ha estat designat per l’Assemblea General de les Nacions Unides com l’Any Internacional de les Fruites i Verdures (AIFV) i des del Col·legi Professional de Dietistes-Nutricionistes de Madrid (CODINMA) volen contribuir a conscienciar sobre la importància de la inclusió d’aquests aliments en la dieta “ja que tenen molts beneficis per a la nostra salut. Per exemple, enforteixen el nostre sistema immunològic, combaten la desnutrició i ajuden a prevenir malalties no transmissibles “.

Per aquest motiu, els experts de l’CODINMA aposten per planificar la dieta i incloure-hi fruites i verdures de proximitat “i si són de temporada, millor, ja que són aliments frescos, amb més sabor i nutrients, i es poden trobar a millor preu “, afirmen. A més, “proporcionen un important aportació vitamínica i mineral, a més de fibra; la majoria tenen un alt contingut d’aigua i posseeix antioxidants, flavonoides i compostos fenòlics “.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC animem a tothom tornar al consum de 5 peces de fruita i verdura diària tal com recomanen els experts.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo