La Unió de Consumidors de Catalunya-UCC està al cas de la sentència imposada a Gas Natural Andalusia S.A pels cobraments indeguts de la quota d’alta i el cànon IRC als seus clients entre el 1996 i el 2005. Es tracten de cobraments indeguts pel fet de que ho feia sense cap autorització administrativa. Per això, la Sentència va declarar nul·les les dues clàusules que l’empresa incloïa als seus contractes.

Gas Natural Andalusia va estar cobrant sense autorització la quota d’alta fins el 19 de juliol del 2004, i el cànon IRC fins el 5 d’agost de 2005. Data en què van entrar en vigor les normes habilitadores.

La Sentència condemna a l’empresa a retornar la quota d’alta i el cànon IRC, però no determina individualment els beneficiaris. Per això, les parts executants van demanar al jutjat que l’empresa entregués un llistat de clients amb qui li van cobrar un, o ambdós conceptes declarats nuls.

Aquest és un cas que porta força temps al jutjat, degut als nombrosos recursos que interpel·la l’empresa. Tot i així, en ple mes d’agost, ja són beneficiaris més de 90.000 consumidors i usuaris que ho van sol·licitar al setembre de 2012 i que se’ls hi ha retornat els imports equivalents.

Si creus que ets un afectat, o tens a algú proper que s’hi ha pogut veure involucrat, contacta amb nosaltres perquè des de la Unió de Consumidors de Catalunya gestionem les reclamacions d’aquest mateix cas.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org