Des de fa uns mesos, les reclamacions dels consumidors referents a la clínica iDental anava en augment. La tipologia era poc variada, amb un denominador comú: la reprogramació de les visites que se’ls hi feia als clients conforme els hi arribava el dia que tenien programat inicialment.

Aquesta reprogramació, podia afectar a dos casos diferents:

  • Tractament iniciat, a l’espera de ser acabat.
  • Tractament mal acabat, sent necessària la reparació de la feina mal executada.

Això ja podia fer sospitar una mica de la situació, fos per volum de feina o perquè es prioritzava contractar els serveis, en lloc d’acabar-los, ja que d’aquesta manera la facturació pujava, a coneixença del que tard o d’hora acabaria passant: el tancament definitiu.

Les reclamacions que es van tramitar en 2ª instància al servei jurídic de l’empresa no eren ateses en cap ocasió i, sumant-li que la reclamació inicial i formal del consumidor tampoc era atesa, ja teníem un altre motiu per sospitar.

A més, cal tenir en compte el tracte que rebien els consumidors que volien presentar la reclamació mitjançant el Full Oficial de Reclamacions, ja que el personal actuava amb falta d’educació i, cal recordar que és un dret que tenim tots com a consumidors. Això pot ser degut al continu i elevat nombre de consumidors que volien presentar la reclamació i que, els treballadors, ja començaven a estar ‘una mica cansats de la situació’.

Vaga treballadors d’iDental per no cobrar

Cal mencionar que, més d’un consumidor ens va informar que el personal de recepció li havia dit, amb tota sinceritat, que no rebrien resposta perquè sabia que era el procediment que seguien internament. D’aquesta manera, podríem tenir un altre motiu conforme que ja s’estava ‘cuinant’ el tancament…

Així doncs, si teniu contractats tractaments en la clínica dental iDental de Barcelona, tancada sense avís previ, i heu pagat la totalitat o una part de l’import del servei sense que us l’hagin prestat completament:

  • Recopileu tota la documentació de què disposeu (publicitat, pressupost, contractes, factures…) i presenteu una denúncia als Mossos d’Esquadra.

  • Si heu finançat el pagament amb un crèdit al consum vinculat a la prestació del servei:

Dirigiu-vos a l’entitat financera que us ha concedit el préstec, aportant la denúncia als Mossos d’Esquadra, per demanar l’anul·lació dels càrrecs pendents de pagament, ja que s’ha produït un incompliment del contracte.

Si no atenen la vostra sol·licitud, demaneu el full oficial de queixa, reclamació i denúncia. L’entitat financera té 1 mes per contestar-vos. Si la resposta és insatisfactòria o no us contesten en el termini mencionat, presenteu la reclamació a l’oficina de consum del vostre municipi o a l’ACC: Trobeu la vostra oficina.

  • Si heu fet el pagament amb targeta de crèdit, contacteu amb la vostra entitat financera per informar-vos de la possibilitat d’anul·lar els càrrecs.


Recordeu:

– Font (parcial): ACC

 

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org