Des de l’any 2017 s’han iniciat a Espanya més d’1,8 milions d’accions legals contra la banca a causa de les clàusules hipotecàries abusives que imposaven als particulars. De tots els casos, 600.000 ja han arribat als jutjats especialitats, però encara queden per resoldre 240.000 demandes. 

Aquesta lentitud ve provocada pel ‘modus operandi’ que estan utilitzant els bancs. La seva estratègia és litigar els casos fins al final, tot i perdre més del 97%. La conseqüència directa és que el procediment s’allarga i s’encareix, això dissuadeix molts particulars a iniciar un procés judicial. És per això que alts càrrecs del Consell General de Poder Judicial (CGPJ) han demanat que s’apliqui un 20% d’interessos quan els bancs decideixin recorre casos iguals als que ja hagin perdut.

Malgrat la creació de jutjats especialitzats en clàusules hipotecàries abusives, el procés no s’ha agilitzat per culpa de l’actitud i procediment dels bancs, cosa que provoca no només un retard en les resolucions finals, sinó que suposa un alt cost públic, ja que bloqueja la feina en els jutjats. Com que els bancs recorren a les sentències i les traslladen a segona instància, molt afectats veuen agreujats els seus problemes, sobretot quan tenen necessitat per recuperar els imports que se’ls ha de retornar.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya – UCC defensem aquesta mesura, si es tradueix en una millora directa cap als consumidors que han estat víctimes de les accions malicioses de les entitats financeres. 

 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo