El passat 25 de setembre es va celebrar una taula rodona sobre l’INNOVACIÓ EN L’ALIMENTACIÓ I NOUS ALIMENTS emmarcada dintre del III Cicle de Conferències sobre Alimentació i Salut Responsable.

En aquesta última jornada, on hi va assistir un públic molt divers on podríem trobar representats de l’administració, consumidors en general i empresaris del mercat de Barberà. En aquest acte on la innovació alimentaria era la principal protagonista, les tres ponents ens van donar visions molt diferents de com es podia innovar dintre del món alimentari, ja sigui des del punt del productor ramader, representat per la Sra. Rosa Pruna, presidenta de ASAJA (Associació Agrària de joves Agricultors), des del punt de vista de la indústria agrària de la veu de la Sra. Victoria Gilabert, Tècnica d’Innovació de GAC – Verdifresh; com del món de la recerca i la feina de laboratori universitari representada per la Sra. Idoia Codina, Investigadora i Gestora de Convenis d’I+D+I i Transferència en Higiene i Tecnologia dels Aliments de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona).

La Sra. Pruna, va fer un repàs a la història ramadera de Catalunya i com el suport de projectes Europeus han ajudat a la indústria ramadera a “posar-se les piles” i actualitzar-se per oferir productes diferents de la carn o la llet, i va deixar donar una ullada a diferents projectes on el producte passa a ser el món ramader i deixa en un segon pla el producte tangible.

En canvi la Sr. Gilabert ens va fer cinc cèntims com la indústria agricultora s’ha actualitzat per donar un producte fresc al consumidor final, i on les tècniques de màrqueting i producció modern ajuden a poder fer que una amanida envasada sigui fresca quan el comprador la consumeix.

I finalment la Sr. Codina va mostrar el paper jugat pels centres de formació alimentari i com diferents professionals d’aquest món poden treballar plegat per poder innovar i crear nous productes o millorar els ja existents.

A continuació us deixem amb un recull de fotografies de l’acte i el vídeo resum dels ponents.

https://www.youtube.com/watch?v=7s0at0WIyA8&t=12s

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

 

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org