#Lafacturaésgratis

La Unió de Consumidors de Catalunya-UCC pregunta si es pot cobrar la factura en paper. Les autoritats de consum responen: “És una pràctica abusiva”

 

ucc Denuncia

La Unió de Consumidors de Catalunya-UCC va plantejar a L’Agència Catalana del Consum en data de 08 de maig de 2013 una consulta sobre la pràctica que algunes companyies de telefonia estaven implantant als seus clients sobre el cobrament de la factura en format paper.

ANTECEDENTS

La UCC va detectar mitjançant denúncies dels seus associats, que companyies com Vodafone o Jazztel entre d’altres,  estaven comunicant als seus clients que a partir d’una data determinada, se’ls començaria a cobrar 1 euro per factura en format paper.

“La factura seguirá tramitándose de manera electrónica por defecto mientras que los clientes interesados en seguir recibiendo la factura en papel a través del correo ordinario, el coste asociado con los gastos de impresión y envío será de 1 euro al mes aunque de manera promocional, la factura en papel seguirá siendo gratuita hasta el 1 de marzo de 2013.”

“Como medida sostenible para cuidar nuestro planeta y contando con su colaboración, desde Jazztel hemos sustituido el soporte de su factura en papel por Factura Online.”

Una vegada rebuda la consulta, l’Agència Catalana del Consum va donar trasllat també a l’Institut Nacional de Consum ja que, considerava que la consulta era d’interés general i, que afectava a l’Estat Espanyol en la seva totalitat.

PRÀCTICA ABUSIVA

Amb data de 15 de juliol de 2013 la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC va rebre comunicació del Servei de Normativa i Procediment de l’Agència Catalana del Consum que informava de la resposta mitjançant informe concloent amb data de 05 de juliol de 2013 per part de l’Institut Nacional de Consum.

La resposta del Servei de Normativa i Procediment de l’Agència Catalana del Consum a la consulta de la UCC va ser la següent:

El cobrament a les persones consumidores que realitzen determinades companyies telefòniques per a l’emissió de les factures en paper esdevindria una pràctica abusiva de conformitat amb les previsions incloses als articles 82 i 86.7 del Text refós de la Llei general per a la defensa dels consumidors i usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2007, de 16 de noviembre.

CONSULTA EL RDL 1/2007 DE 16 DE NOVEMBRE

INFORME

Descarrega’t l’informe de l’Institut Nacional de Consum sobre el cobrament de la factura

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC recomanem a tots els consumidors que davant aquesta pràctica ho comuniquin a les autoritats de consum.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo