Des de l’any 2017 els números 902 estan prohibits a causa d’una sentencia del Tribunal Europeu de Luxemburg. En l’actualitat el Ministerio de Consumo proposarà una modificació de la llei per suprimir els números 902 al considerar-los abusius.

Durant l’Estat d’Alarma a causa de la pandèmia COVID-19, moltes companyies que tenen el número 902 com a contacte han sortit beneficiats ja que, davant l’impossibilitat que tenien les persones consumidores per anar presencialment, aquests no han tingut més remei que contactar mitjançant via telefònica.

Qualsevol trucada al servei d’atenció al client d’una empresa ha de tenir una tarificació normal, tal i com va dictar el Tribunal Europeu.

El Ministerio de Consumo proposarà la modificació de la Llei General per la Defensa dels Consumidors i Usuaris, incloent a l’article 21.1 un canvi per “evitar que les companyies puguin aplicar a les trucades dels seus serveis d’atenció al client preus que excedeixin del preu de trucada a una línia geogràfica”. També fa menció que “Informar-se, consulta o reclamar a una empresa no pot suposar un càrrec en les factures mensuals, siguin clients o no”.

Actualment, trucar des d’un mòbil a un 902 és sis vegades més car que si es fa des d’un telèfon fixe.

Els números 902 no són els únics prefixes que són de tarificació especial, ja que existeixen altres números com el 901 que es paguen entre l’usuari i propietari (1 cèntim/minut des de fixe i 25 cèntims/minut des de mòbil). Altres números de pagament com els 803, 806, 807 o 905 estan més relacionats amb l’oci i contingut per adults.

Actualment, les empreses han d’oferir un número alternatiu i gratuït a les persones consumidores perquè aquestes puguin contactar amb el servei d’atenció al client. La idea principal del Departament de Consum és que abans de l’estiu de l’any 2021, aquests números 902 estiguin prohibits.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya – UCC estem d’acord amb aquesta nova modificació de la Llei ja que les trucades als números 902 vulneren els drets a la informació de les persones consumidores. Moltes persones consumidores no tenen el coneixement de que els números 902 són de pagament i, per tant, els hi cobraran.

 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo