Fa un mes que va entrar en vigor la llei per normalitzar el consum de l’aigua i evitar els envasos d’un sol ús

La llei de residus per a una economia circular i sòls contaminats diu “als establiments d’hostaleria i la restauració s’haurà d’oferir sempre als consumidors, clients o usuaris dels seus serveis, la possibilitat del consum d’aigua no envasada de manera gratuïta i complementària a l’oferta de l’establiment”.

Tot i això, hi ha molts bars i restaurants que encara no ofereixen l’aigua de l’aixeta de manera gratuïta i només n’ofereixen d’envasada. En canvi, n’hi ha d’altres que sí que n’ofereixen i serveixen aigua de l’aixeta de manera gratuïta.

D’una altra banda també ens trobem amb bars i restaurants que ofereixen aigua filtrada a través d’una osmosi inversa i filtres de carboni, com a alternativa a l’aigua envasada i l’aigua de l’aixeta. Aquesta alternativa és per totes aquelles persones consumidores que no els hi agrada el gust de l’aigua de l’aixeta i no volen aigua envasada. Tanmateix, ajuda a la sostenibilitat mediambiental.

Com a pensaments ens podem trobar de diferents: bars i restaurants que pensen que l’aigua ha de ser gratuïta i que, tot i que ser oficial per llei, ja l’oferien anteriorment i d’altres que pensen que l’aigua no ho hauria de ser ja que és un subministrament que gasten i, per tant, hauran de pagar en forma de factura.

D’altra banda, els pensaments de les persones consumidores també poden ser diferents: unes normalitzen el consum de l’aigua de l’aixeta perquè sempre n’han begut d’ella i d’altres que no es fien de la qualitat d’aquesta i, per tant, prefereixen beure aigua envasada o filtrada.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo