Durant els mesos de juliol, agost i setembre, tant el transport terrestre com l’aeri, han convocat diferents vagues.

Companyies com Ryanair, Iberia, Vueling, Renfe i el personal dels aeroports de Madrid i Barcelona han estat fent diferents vagues durant l’estiu, les quals han afectat a totes les persones consumidores que han volgut marxar de vacances o, fins i tot, que havien de viatjar com a treballadors d’una empresa.

Tot i ser uns mesos en els que la majoria de persones consumidores estan de vacances i, per aquest motiu, viatgen molt més del que normalment fan, hi ha d’altres que continuen treballant i, per tant, segons el treball que tenen, han de viatjar també tant en transport terrestre (tren, autobús, metro, etc.) com transport aeri (avió). Veient això, no només es queixen persones que marxen de vacances a passar uns dies fora.

Actualment, estant a finals del mes d’agost, Ryanair ha confirmat que convoca una vaga de tripulants de cabina de deu dies: 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 28 de setembre.

A més a més, Iberia també ha convocat vaga els dies 30 i 31 d’agost en els aeroports de Madrid i Barcelona i els dies 8 i 9 de setembre a l’aeroport de Bilbao. Això ha provocat, paral·lelament que Vueling cancel·lés 112 vols.

Pel que fa al transport terrestre, hi ha previst vaga els dies 30 d’agost i 1 de setembre de 12 a 16h i de 20 a 24h, dues dates marcades ja que concorden amb la tornada de vacances.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC estem a favor de que els treballadors reclamin pels seus drets però també volem fer menció en que, al final, les persones consumidores són les que acaben afectades en situacions de vagues.

A continuació us facilitem unes recomanacions per si us trobeu amb cancel·lacions:

– Si la companyia aèria cancel·la el vol, podeu escollir entre la devolució de l’import del bitllet o un mitjà de transport alternatiu.

– Us han d’oferir menjar, begudes i, si calgués, sistemes de comunicació gratuïtament.

– Si el transport alternatiu surt l’endemà o dies més tard, també teniu dret a allotjament (amb els desplaçaments inclosos).

– També us podria correspondre una compensació econòmica (d’entre 250 i 600€, en funció de la distància del vol), excepte que:

– La cancel·lació sigui conseqüència de circumstàncies imprevisibles o inevitables i alienes a l’empresa (mal temps, per exemple).

– Us ho comuniquin amb 2 setmanes d’antelació.

– Si us ofereixen un vol alternatiu que us permeti arribar a destí amb poques hores de diferència respecte de l’hora prevista inicialment, la compensació econòmica es redueix al 50%.

– Si la companyia aèria no respecta els vostres drets, demaneu el full oficial de reclamació en el mateix taulell o reclameu a l’empresa per algun mitjà que deixi constància (formulari web, telèfon amb número d’incidència, etc.). Si en termini de 30 dies no heu obtingut resposta, o bé la resposta no és satisfactòria, contacteu amb la Unió de Consumidors de Catalunya enviant-nos un correu electrònic a ucc@consumidors.org.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. All rights reserved.  |  Política de cookies Avís legal i condicions