Tota persona consumidora sap on podem trobar tota la informació d’un producte. Evidentment, estem parlant de les etiquetes. Però sembla que hi ha un canvi de paradigma amb la importància que li donem a les etiquetes, la data de caducitat ha perdut la corona de dada més important. Dades com la informació com els ingredients, condicions de conservació o la utilització del producte que també interessen, i molt, a les persones consumidores.

La data de caducitat és la informació més necessària i més cercada per les persones consumidores a l’hora de comprar un producte d’alimentació. A continuació trobaríem les esmentades anteriorment: ingredients, utilització del producte i condicions de conservació.

La informació nutricional entra dins del TOP 5, ja que és molt cercada per les persones consumidores. En aquest àmbit, es dóna molta importància a elements com els sucres, greixos i calories. D’altra banda, l’origen del producte també és important per les persones consumidores.

Les persones consumidores volen tenir tota la informació possible sobre quins ingredients formen el producte, ja que, en l’actualitat, hi ha moltes al·lèrgies alimentàries que poden provocar greus conseqüències. Hem de recordar que a les etiquetes han d’aparèixer el llistat d’al·lèrgens que pot contenir aquell producte. D’altra banda, en l’actualitat, se li dóna molta més importància al fet de saber que mengem que fa uns anys.

Però per contrari, hi ha costums que no canvien; en general les persones grans de més de 55 anys, no acostumen a mirar les etiquetes i acaben comprant per hàbits.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya – UCC encoratgem a totes les persones consumidores a llegir atentament les etiquetes de tots els productes que comprem. Hem de recordar que és una obligació de tots els fabricants oferir aquest tipus d’informació.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

 

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo