Són moltes les persones consumidores que es queixen de no rebre les factures en paper ja que la majoria de companyies aprofiten la seva aplicació del mòbil per mostrar les factures.

Actualment, s’ha conegut que les companyies podran no enviar les factures en paper sempre i que ho posin en el contracte i el consumidor l’hagi firmat.

El Jutjat Mercantil número 1 de Santiago de Compostela va desestimar la denúncia col•lectiva promoguda pel Ministeri Fiscal que impugnava el mecanisme de facturació de manera online ja que aquest es contradeia amb l’article 63.3 de la Llei de Defensa dels Consumidors i Usuaris on indica que totes les persones consumidores tenen dret a rebre la factura en paper.

El Tribunal indica que, en el tema de facturació, les persones consumidores s’han d’adaptar a la realitat actual però que si demanen les factures en paper, les companyies no poden cobrar absolutament res per l’enviament de la factura.

En cas d’acceptar les condicions de contractació, cosa que naturalment es fa sense llegir-se el contracte a la perfecció o acceptant-les telefònicament, estem acceptant rebre la factura electrònica sense donar el consentiment a la companyia.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC podem estar d’acord en rebre les factures electròniques sempre i quan se’ls comuniqui a les persones consumidores del mètode ja que, persones consumidores d’elevada edat, no utilitzen Internet o no entenen d’ell. A més a més, estem a favor de que es continuïn enviant factures en paper ja que és més fàcil per les persones consumidores tenir un control i saber quina quantitat han consumit mensualment.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

 

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. All rights reserved.  |  Política de cookies Avís legal i condicions