Falsos treballadors de l’empresa Microsoft enganyen als usuaris informant que els seus ordinadors s’han infectat amb virus o altres problemes informàtics. L’objectiu final és aconseguir diners de les víctimes o accés a la informació que hi ha dins de l’ordinador, com documents, fotografies o les contrasenyes.

La majoria d’infractors busca obtenir les dades personals de les seves víctimes i vendre-les a tercers per obtenir un benefici econòmic; altres vegades, l’estafa desencadena en xantatge a l’obtenir material íntim i personal. En tot cas, el més important és denunciar-ho a les autoritats competents.

 

COM FUNCIONA?

Primer la víctima rep una trucada o un missatge -de text o per correu electrònic- d’algú que simula ser del servei tècnic de Microsoft o d’una empresa de seguretat informàtica. L’informen d’un problema i li fan creure que ho solucionaran si segueix les indicacions que li donaran.

Poden indicar a la víctima que visiti una pàgina web o li facin introduir dades perquè descarregui algun arxiu o programa. També poden aconseguir accedir en remot al PC de la víctima i instal·lar un software maliciós. Així mateix, poden demanar un pagament per l’ “ajuda tècnica prestada” perquè facilitin les dades bancàries o targeta de crèdit.

 

COM DETECTAR EL FRAU?

Hi ha diversos indicadors que ens poden ajudar a identificar un frau. En primer lloc, s’ha de reconsiderar la trucada. La majoria d’empreses d’informàtiques no es posen en contacte amb els usuaris a no ser que aquests ho sol·licitin.

Ens ha de fer encendre totes les alarmes si:

  • Sol·liciten les claus i altres dades d’accés directe a l’ordinador amb l’excusa de problemes tècnics o de seguretat.
  • Ens reclamen que es faci un pagament per resoldre el problema
  • Exigeixen que les actuacions que fem amb l’ordinador siguin de molta urgència, sense donar-nos temps a assegurar-nos bé de tot.

 

RECOMANACIONS

El més important és evitar facilitar les claus d’accés a ningú. En cas de dubte, finalitza la comunicació com abans millor i contacta directament amb l’empresa contractada realment per descobrir si són autores de la trucada.

Un bon truc és penjar la trucada amb el possible estafador i buscar el número per Internet. Potser no és la primera vegada que ho han intentat i probablement altres usuaris ho hauran denunciat a les xarxes.

 

CONSELLS PER LA DENÚNCIA

Per poder investigar els fets de manera correcta, els Mossos demanen als usuaris afectats que aportin una captura de pantalla de la pàgina web que suplanta l’empresa (adreça URL); i que no s’elimini el correu electrònic de la bústia.

 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo