PSOE i Unidas Podemos van arribar ahir dimarts a un acord sobre la llei de l’habitatge per establir uns punts que beneficiïn els consumidors.

Les mesures més rellevants que surten d’aquest acord són:

  1. Regulació del preu del lloguer: Es limitaran el preu dels lloguers dels habitatges que siguin de grans propietaris (aquells que disposen de 10 o més llars) i es prendrà un índex de referència per a tots els contractes en zones on el mercat estigui tensat, és a dir, zones on l’oferta d’habitatge sigui insuficient. L’aplicació d’aquestes mesures serà competència de les Comunitats Autònomes.
  2. Habitatges buits: S’estableix un recàrrec de fins al 150% de l’IBI que podran aplicar els ajuntaments.
  3. Parcs d’habitatge públics: Es reservarà un 30% a habitatge de protecció oficial. I un 15% d’aquest serà destinat a lloguer social.
  4. Avantatges pels joves: 250€ mensuals pels joves d’entre 18 i 35 anys amb un nivell de renda inferior als 23.725 euros l’any. El consumidor es podrà beneficiar de l’ajuda durant dos anys.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya – UCC donem suport a l’acord entre els membres del govern i demanem que s’iniciï com més aviat millor la legislació d’un tema tan delicat i que afecta tantes persones com és l’habitatge. 

 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo