En els últims anys, el comerç electrònic s’ha convertit en una de les darreres revolucions digitals, canviant els hàbits de consum de gran part de població de tot el planeta. Aquesta tendència s’ha remarcat especialment arran de la pandèmia de la Covid-19. Segons dades de l’INE al juny de 2020, les ventes a comerços minoristes van ser un 71,2% superior al mateix mes de l’any anterior.

Una de les conseqüències directes de les compres online és el repartiment i lliurament del producte als domicilis dels consumidors. El fort increment que s’ha viscut en els últims anys, ha provocat que en una conferència el director de Correus, Juan Manuel Serrano, afirmés que l’actual repartiment i lliurament de paquets és insostenible. “Els problemes arriben quan no podem lliurar les coses en el primer intent. És un problema econòmic i és inviable i incòmode per a qui rep el paquet” explicava Serrano.

Tot i les problemàtiques que va fer publiques el director de Correus, existeixen una normativa referent al lliurament dels productes que totes les empreses han de seguir i que us expliquem a continuació punt per punt:

  • El lliurament del producte o la prestació del servei s’ha de realitzar dins dels 30 dies posteriors a la realització de la compra, excepte que a l’oferta s’indiqui un altre termini. Si l’empresari no compleix, el consumidor por resoldre el contracte i reclamar les quantitats abonades.

L’enviament via postal del producte ha de:

    • contenir l’adreça de contacte de l’establiment, la factura corresponent, la garantia i el formulari de desistiment.
    • fer-se, almenys, tots els dies laborables, de dilluns a divendres, excepte en el cas de concórrer circumstàncies o condicions geogràfiques especials.
  • lliurar-se al destinatari o la persona que aquest autoritzi o dipositar-se als casellers postals o a les bústies domiciliàries, individuals o col·lectives.

 

 

 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

 

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo