Aquesta jornada de compres s’ha estès a pràcticament tot el món des dels Estats Units, el seu lloc de naixement. Però poca gent coneix l’origen d’aquest terme i el mode en què va acabar convertint-se en un costum d’èxit i en un excel·lent negoci. Una pista: no té res a veure amb comprar!

El divendres després del dia d’Acció de Gràcies (que se celebra el quart dijous de novembre) té lloc als EUA, i ara pràcticament a mig món, una jornada molt especial, un dia en el qual tot el món sembla haver-se tornat boig comprant sense parar. Milions de persones surten al carrer i omplen els centres comercials arrasant amb tot, les botigues fan el seu “agost” en ple novembre i les pàgines d’internet es col·lapsen i trenquen rècords de vendes. Es tracta del Black Friday (“divendres negre” traduït literalment), un ritual consumista que es repeteix cada any. Però, és el Black Friday un invent modern, de l’era d’internet o té un origen més antic?

COM VA SORGIR LA IDEA

Existeixen diverses teories sobre l’origen del Black Friday als EUA, però la més plausible és la següent.

L’expressió Black Friday es va utilitzar gairebé un segle més tard, una jornada després d’Acció de Gràcies, a mitjans de la dècada de 1950. Segons recull el diari Telegraph, el dissabte després de la festivitat anava a tenir lloc un partit de futbol americà entre l’exèrcit i la marina. La ciutat de Filadèlfia es va col·lapsar el divendres davant l’allau de persones que van arribar per fer les seves compres de Nadal i assistir l’endemà a la trobada. Davant el caos, cap policia va poder prendre’s el dia lliure la vigília del partit i els agents van haver de treballar llargues jornades de dotze hores per controlar a les multituds que abarrotaven la ciutat, pel qual van batejar aquell dia amb el nom de “divendres negre”. La iniciativa va tenir èxit i aviat els comerciants de Filadèlfia van començar a utilitzar aquest terme per descriure les hordes de persones que visitaven les botigues de la ciutat l’endemà d’Acció de Gràcies.

El terme es va popularitzar a partir de 1966, apareixent imprès per primera vegada a la revista The American Philatelist, i es va estendre per tot el país després que el diari The New York Times fes ús de l’expressió el 19 de novembre de 1975 amb la intenció de referir-se al problema circulatori que es va originar a la ciutat arran dels descomptes del dia posterior a Acció de Gràcies.

ÈXIT EN EL SEGLE XXI

Des d’aquell moment, el terme no ha fet més que prosperar, i ja en el segle XXI la tradició de compres d’aquest dia s’ha distribuït a nombrosos països. Als EUA, el 2003, els famosos magatzems Walmart i Sears van oferir als seus clients grans descomptes ja abans de les sis del matí. El 2011, Walmart va ampliar encara més la jornada de compres obrint les portes des de les deu de la nit del dia d’Acció de Gràcies fins a tot el Black Friday. Des del 2013, 41 milions de persones als EUA van comprar aquell dia arribant a gastar un total de 57.400 milions de dòlars, i per internet les vendes van arribar a la suma de 1.200 milions.

A Espanya, el Boom del Black Friday va arribar el novembre de 2012 de la mà de la cadena alemanya MediaMarkt. Al principi, l’acollida no va ser molt entusiasta, fins que en 2013, grans empreses com El Corte Inglés o Amazon es van sumar també aquesta moda convertida en tradició consumista. Des de llavors, cada vegada són més els comerços i grans magatzems que s’han sumat a la iniciativa oferint grans descomptes als compradors, i ja en 2015 la popularitat de la iniciativa estava també implementada en el nostre país que més de dos milions de persones van comprar aquell dia, gastant gairebé tres-cents euros en un únic dia. Però on n’hi ha dos n’hi ha tres. I per completar el negoci, a Espanya ha sorgit també el Cybermonday, que se celebra el dilluns següent al Black Friday, i que es dedica a les vendes per internet. Així no només s’incita a comprar el divendres, sinó que la cosa s’allarga tot el cap de setmana fins dilluns, sumant quatre dies de compres sense parar. Negoci rodó.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo