El Govern presenta aquest divendres el projecte de regulació de la publicitat del joc, pendent des del 2011

El Ministeri de Consum publicarà aquest divendres el projecte del Reial Decret destinat a limitar la publicitat del joc, que prohibirà a Loteries suggerir en els seus espots que jugar et soluciona la vida. Es tracta d’una regulació que estava pendent des del 2011, tot i que, en els últims temps, ha crescut el malestar al voltant de la proliferació de cases d’apostes i al bombardeig publicitari, el que ha provocat que augmenti el nombre de persones que juga , per tant, la possibilitat de ludopatia.

L’esborrany del Reial Decret conté novetats importants, si bé, no equipara la publicitat a la del tabac o l’alcohol, que està pràcticament bandejada, com demanaven associacions de jugadors rehabilitats. Es restringeix l’emissió d’espots de ‘joc en línia a la matinada, entre la 1:00 i les 5:00 hores, excepte en la retransmissions d’esdeveniments esportius, on es permetrà a partir de les 20:00 hores. Si bé, els continguts seran bastants diferents als actuals, ja que no es podrà fer “interpel•lacions o incitacions” al joc o les apostes, és a dir, no es podrà dir insistentment “juga, juga, juga”, ni els anuncis podran estar protagonitzats per famosos o personatges de rellevància pública.

A l’estiu, a Consell de Ministres

Les limitacions de contingut afecten també a Loteries de l’Estat i l’Once, no a les cases d’apostes i casinos, que depenen de les comunitats autònomes. A partir que s’aprovi el decret, les dues entitats dependents de l’Estat hauran de canviar les seves estratègies publicitàries, atès que no podran suggerir que el joc soluciona els teus problemes professionals o financers, ni representar de manera atractiva aquesta acció, ni suggerir que com més juguis, més possibilitats d’encert, ni representar diners ni articles de luxe.

El projecte serà exposat durant 15 dies a consulta pública i un cop analitzades les al•legacions ha de ser remès a la UE, de manera que fonts del Ministeri de Consum calculen que no serà aprovat en Consell de Ministres fins a l’estiu. Aquestes fonts expliquen que no s’ha prohibit totalment la publicitat perquè el nombre de persones que juguen per internet (el 3,5% de la població) és molt inferior al percentatge de població que fuma (el 34%) o que beu diàriament ( el 7,4%). A més, hi ha el temor que una restricció absoluta provoqui que els operadors utilitzin vies il•legals o pàgines d’internet o suports publicitaris que escapen a control de Govern. “Hem buscat la manera de regular la publicitat d’una activitat legal de la forma més eficaç per protegir els menors i reduir el nombre de ludòpates”, subratllen aquestes fonts.

Font: www.elperiodico.com

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

 

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo