Des de la setmana passada, molts usuaris d’smartphones van rebre a través de l’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp un missatge amb una URL curta per entrar i suposadament, participar a un sorteig per aconseguir 150€ en vals de compra per gastar a la cadena de supermercats MERCADONA.

Per a participar al fals sorteig, s’havien de facilitar dades personals, les quals sense adonar-se’n es feia una subscripció a un servei de SMS Premium.

mercadonawhatsapp

Tant la Policia com MERCADONA ràpidament van emetre un comunicat informant de que es tractava d’un frau on la companyia valenciana no hi tenia res a veure.

Un altre cas que ha aparegut ha estat el d’Starbucks. En aquesta ocasió, de moment no ha arribat a Espanya, però a altres països si. La promoció que s’ofereix és de 500 unitats monetàries (segons el país) per a gastar a la cadena de cafès. La finalitat és la mateixa: aconseguir dades personals per a fer-ne un ús indegut.

Així doncs, només cal dir que com a consumidors hem d’evitar facilitar qualsevol tipus de caràcter personal a ningú que no ens sigui de confiança, a més de fer-ho mitjançant llocs segurs. No fer-ho ni per WhatsApp, ni per e-mails, etc.

En el cas de veure’s afectat per aquesta pràctica i haver realitzat una subscripció d’SMS Premium cal donar-se de baixa del servei i reclamar la quantitat cobrada a l’empresa fraudulenta. La companyia telefònica la qual es tingui contractada, pot facilitar la informació mercantil de l’empresa responsable dels SMS Premium.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org