Unió de Pagesos obté el suport de la Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat, Salut, Consum i Alimentació (CUS) i la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC), per tal que el sindicat segueixi reclamant als ajuntaments que han suspès l’obertura dels mercats d’aliments a l’aire lliure d’aforament inferior a 1.000 persones que rectifiquin.

El sindicat remarca que impedir aquests mercats contravé la resolució del Departament de Salut, el Reial Decret d’estat d’alarma i el Reial Decret que regula la venda directa de productes peribles i a més perjudica la pagesia i la ciutadania pel fet que entorpeix l’accés als aliments.

Unió de Pagesos recorda que altres ajuntament com els de Vilanova i la Geltrú (Garraf) i Montblanc (Conca de Barberà) han rectificat i han tornat a posar-los en pràctica. En aquest sentit, el sindicat insisteix a les entitats municipalistes, Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya, que facin una crida per complir els criteris d’obertura dels mercats de productes frescos a l’aire lliure autoritzats i obligatoris.

Unió de Pagesos recorda als ajuntaments que, si els cal, poden demanar reforços a les autoritats competents per posar mesures de control per dosificar l’aforament als espais d’aquests mercats, tal com estableix el Reial Decret d’estat d’alarma.

En aquesta context de confinament a causa del coronavirus de la covid-19, el sindicat insisteix que la pagesia és la peça determinant per proveir la població de productes frescos i de proximitat. Els productors treballen amb normalitat per seguir complint l’objectiu de subministrar aquests aliments als ciutadans.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC vetllem pels interessos dels
consumidors i la seva salut alimentaria, i per tant entenem que els mercats de pagès són una plataforma per oferir aliments saludables als consumidors i enfortir l’economia local, solidària i ètica. Per tant donarem tot el nostre suport a la Unió de pagesos de Catalunya per poder seguir amb la seva tasca.

-Més informació: Josep Cuscó, responsable de Mercats d’Unió de Pagesos (tel. 620 308 577)

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

 

MUNICIPIS QUE NO DEIXEN FER MERCATS D’ALIMENTS A L’AIRE LLIURE:

Valls

Sant Vicenç dels Horts
Cornellà
Mercat de Torreblanca mancomunat per Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern
Esplugues de Llobregat
Calafell
Barcelona: (ha suspès els mercats de la xarxa de mercats de pagès d’economia social i solidària que es fan a diferents barris, tot i que ha rectificat en el sentit d’obrir alguns locals municipals en els quals operen diferents Grups de consum)
Santa Coloma de Queralt
Sant Pere de Ribes
Pineda de Mar
Mataró
Calella
La Sènia
Vic
Roda de Ter
Calldetenes
Campdevànol
Camprodon
Cervera
Lleida (malgrat haver rectificat en primera instància, ha tornat a tancar els mercats a l’aire lliure del dijous i el dissabte)
Tarragona
Arnes
Bot
Granollers

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo