Movistar  porta elevant els preus de les seves tarifes amb l’excusa de millors condicions de manera anual. El telèfon mòbil, la televisió i Internet són els productes claus en l’augment d’aquestes tarifes ja que, anualment, Movistar millora les condicions de velocitat, cobertura i rendiment.

A continuació us mostrem una taula comparativa des de l’any 2014 on es va produir el primer augment de preus en les diferents Tarifes:

El primer gran canvi que Movistar va introduir va ser l’any 2014 amb l’augment de 200 minuts i velocitat de 200 MB en el telèfon mòbil, a més d’introduir la Fusión Fibra 100 Mbps a Internet i la novetat de nous canals per la televisió. Tots aquests canvis variaven entre 8 i 35 euros segons el que el client volia contractar.

L’any següent, van decidir augmentar la tarifa Fusión en 5 euros amb les noves millores en telèfon mòbil, millorant la xarxa 3G a 4G, i a Internet, triplicant la velocitat de 10 a 30MB i de 100 a 300MB.

Quan tot semblava normalitzat, al 2016 també va haver un altre augment de cost. Aquest cas a la tarifa Fusión+ on es va incloure el futbol als canals de televisió i es va millorar el rendiment dels telèfons mòbils de 1 a 2GB. Això suposaria un cost entre 2 a 5 euros depenen del que contractés el client.

Tot i això, Movistar no va deixar de millorar les condicions, l’any passat, es van millorar les tarifes Fusión +2 i Fusión +4 en les quals els telèfons mòbils milloraven 5GB, de 3 a 8GB i s’incloïa a Internet el paquet Solo Fibra 50MB amb el cost entre 2 i 5 euros depenen el que tingués contractat el client.

Finalment, a finals de l’any passat, es va comunicar que, aquest any 2018, hi hauria un augment de 5 euros en les tarifes de Movistar Fusión+ Ocio, Fusión+ Fútbol, Fusión+ Ficción total, Fusión+ Premium, Fusión+ i Premium Extra, Fusión +4 Premium y 4 Premium Extra. Aquest augment es degut a l’augment duplicat en velocitat d’Internet, de 50 a 100MB i de 300 a 600MB i l’augment d’1GB en el mòbil, de 1 a 2GB.

Malauradament, totes aquestes millores tenen la seva part negativa. En aquest cas, els clients de Movistar estan obligats a acceptar aquest augment de preu. Si un client no està conforme o vol mantenir la tarifa anterior, s’haurà de donar de baixa i buscar una altra companyia sense cap tipus de penalització.

Juntament amb Movistar, Orange també ha decidit fer un augment molt similar entre 2 i 5 euros en les seves tarifes. Aquest augment serà implantat el 5 de febrer de 2018 automàticament per l’empresa a tots els clients que tinguin les tarifes anteriorment descrites.

El debat entre els consumidors ha augmentat, s’ha diversificat molt les opinions, tant a favor com en contra, d’aquests tipus d’augments automàtics sense cap opció a mantenir les tarifes anteriors.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC portem temps denunciant aquestes pràctiques que entenem són abusives davant l’Agència Catalana del Consum, per a la defensa dels drets dels consumidors.

 

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org