La Comissió Europea ha aprovat una nova normativa que simplifica l’etiquetatge d’eficiència energètica de frigorífics, rentadores, televisors, entre d’altres, amb l’objectiu d’acabar amb les complicacions que derivaven de l’anterior sistema.

A partir d’ara el sistema d’etiquetatge, que es basa en la capacitat que tenen els electrodomèstics a complir la seva funció consumint la mínima quantitat d’energia possible, canvia. Fins aquest moment es representava gràficament amb una escala que anava de l’A, en verd fosc referint-se a productes molt eficients, a la G, en vermell per als d’eficiència baixa. D’ara endavant la categoria A (i els + que l’acompanyaven) desapareix, i quedarà reservada a futures millores d’eficiència energètica que facin les fabricants, i tots els electrodomèstics que es troben actualment en el mercat seran assignats a la categoria B.

Aquestes modificacions en l’etiquetatge ja són vigents en tots els productes que es comprin a partir d’ara. Malgrat els canvis, l’etiqueta continua donant informació sobre aspectes com la capacitat de càrrega, el consum d’aigua o el nivell de soroll, i complementa aquestes dades amb un nou codi QR que aporta informació extra sobre el producte.

 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

 

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo