D’un temps ençà, els consumidors han pres consciència sobre l’impacte que generen les seves compres; i aquestes tendències i hàbits s’han vist encara més accentuats després d’un any de pandèmia.

Aquesta sensibilització de la població envers el consum es tradueix en tres grans tendències segons ha publicat Kantar en un dels seus últims estudis. En primer lloc, s’ha produït un rebuig al model low cost, el qual ve acompanyat de la segona tendència, un increment en el consum responsable, així com en el consum de productes i comerços de proximitat. Per últim, destaca la presència estable de les compres online.

Aquestes tendències i nous hàbits de consum ens mostren que el consumidor abans de fer una compra no només valora el producte, sinó també té en compte el seu origen, com ha estat fabricat o quin és l’impacte que té sobre el medi ambient la seva producció.

Això demostra que en la presa de decisions perquè fa al consum, gran part de la ciutadania ha adoptat una mirada més crítica, que té com a objectiu aconseguir un entorn més digne per a tots, a l’hora que pretén reduir el màxim possible el nostre impacte en el planeta. I aquestes actituds són les que generen un consum responsable, basat en dues idees molt clares: consumir menys i que quan es faci sigui el més sostenible i solidari possible.

Malgrat la millora, l’estudi de Kantar continua reflectint una bretxa entre les intencions dels consumidors i els seus comportaments reals. Per exemple, un 56% han reconegut que, tot i mostrar-se preocupats per la contaminació del mar, en més d’una ocasió compren productes coberts d’un plàstic innecessari.

És per tant feina de tots evitar l’excés de plàstic, comprar productes testats en animals o utilitzar envasos d’un sol ús, i adoptar hàbits com portar bossa pròpia de la compra, reciclar tot el possible, reduir despeses d’energia i aigua, comprar menys roba o utilitzar mètodes de transport més ecològics.

 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo