A partir d’ara tots els pàrquings de nova construcció o bé aquells que es rehabilitin hauran de comptar amb un sistema de càrrega per vehicles elèctrics tal com disposa el nou Codi tècnic de l’Edificació modificada pel Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

Una mesura feta per promoure la venda de vehicles elèctrics a Espanya ja que la incorporació d’instal·lacions de càrrega tant en la via publica com a garatges privats té un cost molt elevat, i és per aquest motiu que les vendes de cotxes 100% elèctrics no han arrancat al territori nacional.

Amb la proposta del Ministeri que dirigeix José Luis Ábalos es persegueix que els edificis de nova construcció i els que pateixin una intervenció important comptin amb una recanalització per al 100% de les places d’aparcament a ells adscrites, en el cas d’edificis residencials privats, i per al 20% de les places a la resta d’edificis. Aquests últims, addicionalment, quan tinguin més de 10 places, han de tenir una estació de recàrrega per cada 40 places, elevant-se aquesta obligació a una estació cada 20 places en el cas d’edificis de l’Administració General de l’Estat.

El projecte estableix, a més, l’obligació de que tots els edificis d’ús diferent del residencial privat que tinguin més de 20 places d’aparcament adscrites compleixin les mateixes exigències en quant al nombre mínim d’estacions de recàrrega abans de l’1 de gener de l’any 2023. De fet, entre les energètiques s’ha obert una guerra per segellar acords amb els fabricants automobilístics per instal·lar carregadors a les places de pàrquing dels habitatges.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo