Des del novembre de 2018 que la companyia cobra per portar equipatge de mà

Ryanair ha sigut condemnada a indemnitzar a un consumidor que es va negar a pagar un suplement per l’equipatge de mà. La companyia va impossibilitar l’embarcament del consumidor com a conseqüència d’aquests fets, i finalment haurà de desemborsar 278 euros com a indemnització pels esdeveniments.

Són diverses les companyies aèries que apliquen un suplement al bitllet per pujar a l’avió amb equipatge de mà. Ara bé, cada cop són més jutjats els que consideren que es tracta d’un suplement abusiu.

Els consumidors es troben protegits, d’entre altres, per la Llei de Navegació Aèria. Aquesta ve a dir que el transportista té l’obligació de transportar als usuaris i les seves pertinences (amb els límits de pes fixats) pel mateix preu del bitllet. Per tant, l’equipatge de mà no pot ser objecte d’un cost extra pel consumidor.

D’altra banda, jurisprudència a nivell europeu determina que l’equipatge de mà és un element considerat indispensable en el transport dels passatgers, de forma que se li pot aplicar un suplement.

Per tant, si l’equipatge de mà compleix amb les mesures i el pes fixat, no pot ser objecte d’un suplement en el cost del bitllet del consumidor al tractar-se d’un objecte essencial en el transport de l’usuari.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo