A finals de 2018 es va anunciar que a l’estat espanyol s’implementaria en poc temps el semàfor Nutri-Score, un nou model d’etiquetatge frontal en els aliments. Molts nutricionistes van posicionar-se en contra d’aquest nou etiquetatge, ja que consideraven que les variables que s’utilitzaven no podien a aplicar-se de la mateixa manera a tota mena d’aliments.

Han passat més de dos anys, i malgrat les crítiques inicials, a hores d’ara ja existeix un ampli consens entre societats científiques, experts en Salut Pública i Nutrició i organitzacions de consumidors per avançar en la implementació de Nutri-Score. Durant aquest temps, s’ha estat treballant perquè el model s’adapti de la millor manera possible al mercat espanyol (sobretot arran de la polseguera que es va crear amb la publicació de la baixa qualificació que se li donava a l’oli d’oliva amb l’anterior barem). De fet, grans associacions de nutricionistes ja defineixen Nutri-Score com una eina de salut pública capaç de proporcionar informació clara i senzilla al consumidor, ja que a través d’un mètode molt visual permet tenir una idea ràpida de la qualitat nutricional d’aliments i begudes.

Tot i els problemes que ha anat arrossegant Nutri-Score, l’objectiu és acabar amb el sistema d’etiquetatge actual, promogut exclusivament per la indústria i fabricants, que es basa en quantitats diàries orientatives i es caracteritza per ser il·legible i no aclarir al consumidor absolutament res. Cal insistir que el màxim demandant d’un nou sistema d’etiquetatge més clar, ràpid i senzill d’interpretar és el mateix consumidor. I és en aquest nínxol on han trobat l’èxit aplicacions com Yuka que precisament es basen en la interpretació de l’etiquetatge nutricional de productes.

Des de la UCC defensem i promovem l’aplicació del nou sistema d’etiquetatge alimentari, Nutri-Score, que afavoreix i facilitat el dret dels consumidors. 

 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo