Ara que és estiu i ja estem inmersos en el bon temps, s’obre un ventall per a realitzar activitats que durant la resta de l’any no venen gaire de gust, ja que a l’hivern la temperatura no permet practicar segons quines accions lúdiques.

Per això, des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC volem recordar que les empreses que es dediquen a oferir serveis de lleure (activitats aquàtiques, festes a catamarans, salts amb paracaigudes, excursions vàries, etc) estan obligades a complir la normativa de consum, a més de la resta de normativa que els afecti segons l’activitat que ofereixin.

Cal tenir en compte que:

  • L’empresa ha d’exhibir el preu total de les diferents activitats. Hi ha empreses que cobren en funció de la durada de l’activitat, per exemple: 50€ – 1 hora. També cal indicar-ho.

  • L’activitat que es contracti, ha de quedar reflectida en un document el qual caldrà signar per ambdues parts.

  • Al contractar l’activitat, l’empresa ha d’informar de l’assegurança que inclou. Generalment, ve adjuntada al mateix document que es firma al contractar l’activitat.

  • Al moment de pagar, l’empresa ha d’entregar un rebut/tiquet de compra i, si es sol·licita, la factura corresponent.

  • En el cas de que es tracti d’una activitat la qual es poden incloure extres fora del preu bàsic, cal que hi figurin al tiquet, per exemple: lloguer material 10€, hora extra 5€, barra lliure 10€, etc.

  • L’empresa ha de tenir exposat el cartell informatiu conforme disposa de Fulls Oficials de Reclamació.

  • A més, si un consumidor demana un full de reclamació, l’empresa l’ha de tenir a mà, sense posar cap excusa per evitar que el consumidor presenti la reclamació. Si el consumidor es troba que l’empresa està evitant donar-li el full de reclamació, pot trucar a la policia perquè es personi i aixequi un acta, ja que és el procediment a seguir.

  • Si es presenta la reclamació, l’empresa disposa de 30 dies per a donar una resposta al consumidor.

  • Si el consumidor es troba que la resposta és negativa o passen els 30 dies sense rebre cap mena de resposta, pot contactar amb la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC (93 454 67 76).

Així doncs, gaudiu de les activitats i no oblideu que els vostres drets també us acompanyen a l’estiu!

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org