Avui divendres 26 de març de 2021, Caixabank absorbirà Bankia definitivament després que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) hagi donat la llum verda.

La CNMC no ha posat grans obstacles per l’absorció però sí que ha demanat unes mínimes condicions les quals no tenen cap problema per Caixabank ja que són assumibles per l’entitat.

Un toc d’atenció del regulador sobre el negoci de les assegurances, fons d’inversió o de pensions haurien estat uns dels possibles entrebancs per Caixabank a l’hora d’absorbir Bankia però la CNMC ha comunicat que no representa un problema per als consumidors, els quals tenen diferents alternatives.

Tampoc veu problemes en la xarxa minorista, excepte en alguns punts concrets; la CNMC detecta 86 codis postals on l’entitat tindrà el monopoli, quasi tots a Madrid, País Valencià i Illes Balears, on les xarxes de les dues entitats es solapen.

Caixabank s’ha compromès a no marxar del municipi si són l’única entitat present i, en alguns casos, a mantenir les condicions als clients provinents de Bankia durant tres anys. Un total de 21 codis postals on la CNMC detecta risc de monopoli, sobretot a les Illes Balears.

Caixabank, com a norma principal, haurà d’informar els clients de Bankia de possibles canvis en les comissions, amb un marge de 60 dies. També hauran d’oferir alguna solució als clients que fins ara tenien accés als caixers automàtics d’altres entitats. Bankia tenia acords amb IGN, Banc Sabadell o xarxa Euro6000.

A Caixabank només li queda un tràmit per acabar de finalitzar l’absorció: l’autorització per part del Ministeri d’Economia. Aquest fet s’hauria de produir en breu. Caixabank haurà de formalitzar l’operació davant el notari, fer la inscripció en el Registre Mercantil perquè l’absorció quedi formalment completada.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo