És evident que actualment una de les problemàtiques socials és l’abús que es fa del plàstic com a envàs i embalatge; i no només és un problema del plàstic que nosaltres consumidores adquirim amb els productes que comprem, sinó amb tot el que no arriba fins als lineals dels supermercats, o a les estanteries de les botigues.

Consumidores, empreses i administracions públiques hem d’anar de la mà per tal de lluitar per la reducció del plàstic.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC creiem que consumidores, empreses i administracions públiques hem d’anar de la mà per tal de lluitar per la reducció del plàstic, i ja no tant amb campanyes de sensibilització de la població per part de les administracions, sinó també fomentant les bones pràctiques empresarials de reducció d’aquest tipus de materials.

Com a consumidores tenim l’obligació de contribuir a la reducció dels plàstics d’un sol ús.

I com ho podem fer? Doncs molt senzill, des de no demanant una canyeta quan anem a prendre un refresc, a no usar plats de plàstic quan mengem fora de casa, portant la nostra bossa reutilitzable quan anem a comprar; imaginació al poder.

Dilluns passat, l’Ajuntament de Barcelona va organitzar una Taula tècnica per començar a trobar una solució a la problemàtica que ens presenta. En aquesta taula tècnica van estar convidades des d’empreses, empreses públiques i entitats socials, on es van presentar tres casos de bones pràctiques en matèria de reducció d’aquests tipus de plàstics.

Un dels titulars més destacats de la jornada va ser les conseqüències del plàstic al nostre consum i els seus efectes, ja que d’aquest es transforma en microplàstic i acaba com tot al mar. El més perillós del peix que mengem ja no és el mercuri. Frase que ve donada de la gran quantitat de microplàstics que aquest accidentalment acaben menjant.

Sabíeu que cada dia orinem més de 27 compostos procedents del plàstic?

A continuació us deixem el vídeo de la campanya de Rezero “No volem una salut de plàstic.

Des de l’Unió de Consumidors de Catalunya-UCC volem fer una crida a totes les consumidores, DIGUES NO AL PLÀSTIC D’UN SOL ÚS, i si no es pot, REDUEIX-LO. No tenim un planeta B.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

A continuació us deixem un enllaç de l’anterior post relacionat amb els plàstics d’un sol ús i la seva normativa reguladora.

Objectiu 90

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org