Aquest estiu ha estat constant les notícies sobre la pujada el preu de la llum. De fet, aquest dimarts, l’últim dia del mes d’agost, el preu de la llum va assolir un màxim històric de més de 130€ per MWh de mitjana.

L’augment del preu de la llum té un impacte directe en el rebut, però en poc temps els consumidors també veuran com incrementa el preu de la cistella de la compra.

Malgrat la impotència i cansament que suposa per a la població aquesta situació, alguns consumidors han descobert que tenen un problema afegit. I és que client d’Endesa han començat a no rebre els rebuts de la llum. Tot i que la incidència no és nova, s’ha vist incrementada en els últims mesos. Molts consumidors estan preocupats perquè desconeixen l’import que estan acumulant i al que hauran de fer front quan es regularitzi la situació. De fet, molts d’ells que s’han posat en contacte amb la companyia, i la resposta que els hi han donat és que la factura no ha estat ni registrada en el sistema, per tant ni l’empresa coneix l’import encara.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya reclamem que se li doni una solució ràpida i efectiva als consumidors d’Endesa que no estan rebent les seves factures de la llum. D’altra banda, exigim al govern que regularitzi el mercat elèctric i prohibeixi la repetició de pujades inassumibles del preu de la llum.  

 


Actualització (28/09/2021)

El govern espanyol ha aprovat un Reial decret on estableix un llistat de modificacions amb l’objectiu de rebaixar el preu de la factura de la llum i el gas dels consumidors del país.

Les principals mesures són:

  • Es redueix el concepte de “càrrecs” de la factura: A la tarifa 2.0 TD, la retallada suposa un 96%. S’aplicarà fins al 31 de desembre de 2021. 
  • Es redueix l’Impost Especial sobre l’Electricitat: del 5,11% al 0,5%, fins al 31 de desembre de 2021 
  • S’aprova el Subministrament Mínim Vital pels beneficiaris del bo social: Durant 10 mesos no es podrà tallar el subministrament per impagament als consumidors més vulnerables 
  • Es limita l’increment de la tarifa de gas: Es limita l’increment del cost de la matèria primera en els dos trimestres que venen 
  • Suspensió de l’impost de producció d’energia elèctrica: Amb el 7% fins a finals d’any

 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo