Per sort, moltes són les empreses adherides al sistema arbitral de consum, en concret unes 8628 que aposten per les bones pràctiques de resolució de conflictes. Però n’hi ha moltes més que no ho fan. I que tot i no estar adherides, neguen la possibilitat de sotmetre al sistema arbitral per resoldre una qüestió que prèviament s’han negat a resoldre.

En el cas d’avui parlem de CONFORAMA SABADELL, la qual per una reclamació presentada per una sòcia nostra es van negar a solucionar a la reclamació presentada per ella, a la primera proposta de mediació amb la UCC i a una segona. Fets que ens van portar a elevar la reclamació a organismes superiors com és la Junta Arbitral de Catalunya la quan s’encarrega de resoldre els conflictes existents entre empreses i consumidors.

En aquest cas es tractava d’un sofà, al qual al cap de poc de la seva compra es va començar a desprendre el cuir que el conforma. Davant aquesta situació la consumidora es va posar en contacte amb l’empresa per informar de les tares que patia el sofà en qüestió i demanar que la reparació entrés dintre el període de garantia legal de 2 anys per tots els productes nous.

La resposta de l’empresa va ser negativa, i així va començar des de mitjans de febrer quan la nostra sòcia ens va presentar el problema.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC lamentem que les empreses neguin les possibilitats de resoldre els conflictes de consum per la via extrajudicial i animem al fet que les empreses que no estan adherides al sistema arbitral de consum acceptin les peticions que arriben des de la Junta Arbitral de Consum i s’hi adhereixin.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org