Com ja sabem tots les restriccions de mobilitat ens han afectat de moltem maneres diferents, i en aquest cas a les botigues i centres comercials els han afectat especialment.
Aquest període de rebaixes només poden obrir al públic aquells establiments que tinguin una superfície menor a 400 metres quadrats i només amb un aforament del 30%, així que hem de vigilar tots a l’hora d’evitar aglomeracions.

Amb la publicació de la Llei del comerç es van establir dos períodes de temporada habitual per a dur a terme la venda en rebaixes, com són a l’hivern i a l’estiu.

Tot i que no és obligatori per a l’empresari fer rebaixes, s’apropa la data del període habitual de rebaixes d’hivern, és per aquest motiu que alguns establiments ja han començat a fer rebaixes des del passat dia 02 de gener, des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC exposem unes recomanacions per a exercir els vostres drets durant el període de les compres en rebaixes.

Consells a tenir present durant aquest període de rebaixes:

  • És molt important planificar prèviament les compres en base al pressupost fixat i més en període de rebaixes, per comprar tan sols allò que realment es necessita, ja que sinó les rebaixes poden sortir cares.
  • El preu rebaixat ha de constar sempre al costat del preu habitual, tant si el producte s’exhibeix a l’aparador com si es fa a l’interior de l’establiment.
  • Exigir el compliment de la garantia.Les rebaixes no eximeixen al comerciant d’aquesta obligació. Tots els productes nous tenen una garantia de dos anys des de que els adquirim. Aquesta data és la que apareix al justificant de compra i al document de garantia. Els recordem que els productes de segona mà han de tenir una garantia mínima de 12 mesos.
  • Exigir factura tiquet comprovant de compra, el lliurament del qual és obligatori, ja que és necessari a l’hora de reclamar o retornar la compra.
  • L’establiment ha d’anunciar, si en té, la seva política de devolucions. La devolució de la compra és una deferència que ofereix el comerciant als seus clients, per tant no està obligat excepte si així ho anuncia. Es tracta de productes que estan en perfecte estat i que el comerciant es compromet a acceptar la seva devolució seguint uns determinats criteris que són els que ha complir, tant en època de rebaixes com durant la resta de l’any.
  • Exigir qualitat. La rebaixa en el preu no suposa menor qualitat. Els productes han de ser els mateixos que en temporada normal.
  • Recordar que si un establiment admet habitualment targetes de crèdit com a manera de pagament, també ho ha de fer en èpoques de rebaixes i no ha de suposar cap cost al consumidor si aquest no està anunciat.
  • En cas que consideri que els seus drets han estat vulnerats pot reclamar mitjançant els Fulls Oficials de Reclamació/Denúncia, els quals han d’estar a disposició dels consumidors en tots els establiments.
  • Recordeu que si efectueu la compra per internet teniu 14 dies per a desistir del contracte

Si teniu qualsevol dubte o problema, o voleu denunciar qualsevol mala praxis d’algun establiment en ho podeu fer arribar a ucc@consumidors.org

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo