La sentència de 9 de maig de 2013 del Tribunal Suprem, reconeix que les clàusules terra són nul·les si no compleixen algun dels requisits de transparència establerts a la sentència.

El BBVA ha comunicat que anul·larà aquestes clàusules amb efectes del dia de la sentència, que també es pronuncia sobre la irretroactivitat de la mateixa.

Per tant, amb aquestes sentència el Tribunal suprem ha aclarit que són nul·les tot i que, el consumidor s’hagi beneficiat durant un període de temps, mentre l’euríbor baixava.

D’una altra banda, els organismes de consum de les diferents CCAA, tenen competència en matèria de consum per sancionar a les entitats bancàries que vulnerin drets dels consumidors. El Banc d’Espanya es va pronunciar al respecte, i va comunicar que si es detectava una clàusula terra, eren els organismes de consum de les diferents CCAA els qui havien de multar a l’entitat i sancionar-la.

Per tant, la Unio de Consumidors de Catalunya-UCC, recomana informar-se sobre la possibilitat de tenir al contracte hipotecari una clàusula terra i, una vegada es detecti fer la reclamació a l’entitat.

Sentència Tribunal Suprem

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org