Si heu contractat qualsevol servei per viatjar a una zona afectada pel coronavirus (COVID-19), en primer lloc us aconsellem que seguiu les recomanacions de:

Segons la informació disponible en aquests moments, l’OMS no recomana l’aplicació de restriccions als viatges ni al comerç internacional. No obstant això, seguint el principi de precaució, es recomana no viatjar a les zones afectades llevat que sigui estrictament necessari (consulteu quines són les zones afectades).

Per tant, si teniu intenció de cancel·lar un servei reservat –vol, hotel, viatge combinat, etc.– a una zona afectada pel coronavirus (COVID-19), us recomanem el següent:

  • Comproveu si disposeu d’una assegurança per cancel·lació que cobreixi aquest supòsit.

  • Contacteu amb la companyia aèria, l’hotel, l’organitzador del viatge o el prestador del servei per mirar d’arribar a un acord.

  • Reviseu les condicions contractuals del servei que heu contractat. En cas que us cobrin una penalització, ha de constar en el contracte i ha de ser adequada i justificada.

  • En relació amb els viatges combinats -paquets turístics amb dos o més serveis contractats per a un mateix viatge-, si en el lloc de destí hi ha una situació de força major (per exemple: decrets, ordres o instruccions clares dels governs que prohibeixin accedir a un lloc determinat relacionat amb el viatge; tancament d’aeroports; tancament de museus o monuments per ordre oficial o governamental…) no us poden aplicar cap penalització pel fet de cancel·lar el viatge.

Si l’empresa que ha de prestar el servei deixa de fer-ho (cancel·lació de vols, tancament d’allotjaments, etc) teniu dret a reclamar el retorn de tots els imports que heu pagat, sense cap penalització. Si la suspensió és per causa de força major, no us correspondrà cap compensació addicional.

En cas que no hi hagi situació de força major (això ho determinaran les mesures que adopti cada govern), podeu reclamar a l’empresa per demanar indemnització pels danys i perjudicis que pugueu acreditar. En el cas concret del transport aeri, us podria correspondre la compensació automàtica que recull el reglament europeu, tret que us comuniquin la cancel·lació del vol amb dues setmanes d’antelació.

En darrer lloc, si no es respecten aquests drets, us aconsellem que:

    • Reclameu a l’empresa amb qui heu contractat el servei, de manera que en quedi constància (full oficial de reclamacions, bústia de reclamanacions en línia de l’empresa, correu electrònic…).

    • Si en el termini d’un mes l’empresa no us respon o no arribeu a un acord, podeu sol·licitar la vostra representació per gestionar la vostra reclamació al formulari de soci o en cas de ja ser un associat de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC, pots enviar un correu electrònic a reclamacions@consumidors.org.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC fem una crida a la responsabilitat i a la calma a l’hora d’adquirir productes a tots establiments, sobretot a grans distribuïdors d’alimentació, ja que han assegurat un abastiment per poder cobrir les necessitats de totes les persones consumidores.

 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Font parcial: Agencia Catalana del Consum

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo