Avui dia 12 de juny, algunes empreses amb venta on-line fan descomptes de fins el 80% en el seus productes. Abans era conegut com a eDay i aquest any se li ha donat el nom de SummerDay. També és una tradició que ve des dels EEUU, similar al BlackFriday, però aquesta vegada es celebra abans de l’estiu i tan sols a comerços amb venta electrònica. La varietat de productes va des de moda, passant per tecnologia, cosmètica i perfumeria, i arribant com no, a l’oci.

Tot i les suculentes ofertes i descomptes que ens poden arribar a les nostres retines, hem de tenir en compte una sèrie de recomanacions per a vigilar que la nostra compra no es tradueixi en un engany.

1. Verificar que la pàgina web on es compri sigui segura i tingui la identitat i l’adreça de l’empresa venedora (https).

2. Identificar les característiques del producte, el preu i el cost del transport, la forma de pagament i la modalitat de lliurament.

3. Abans de finalitzar el procediment de la compra, vigilar que no hi hagi opcions marcades que puguin encarir la compra del producte (ex: enviament exprés).

4. Comprovar que el venedor ens enviï la confirmació de la compra amb la referència de la transacció i conservar el missatge.

5. Així, si us trobeu amb alguna incidència, podreu reclamar amb més fermesa. A més, si rebeu notificació de l’error, guardeu-ho.

6. Us han de lliurar el producte dins dels 30 dies següents a la compra, exceptuant quan a l’oferta s’hi indiqui un altre termini.

7. Disposar d’un període mínim de 14 dies per retornar la vostra compra, exceptuant els productes personalitzats, que no es puguin reutilitzar per raons d’higiene, etc.

8. Llegir la informació sobre la política de canvis i devolucions i, davant del dubte, preguntar abans de comprar.

9. Si s’ha finançat la compra mitjançant un crèdit, el dret de desistiment implica la resolució del crèdit sense cap tipus de penalització.

10. L’enviament del producte ha de contenir l’adreça de contacte de l’establiment, la factura, la garantia i el formulari de desistiment (14 dies).

11. En cas de reclamar i no rebre resposta o si aquesta no respecta els vostres drets, podeu contactar amb la OMIC o amb la Unió de Consumidors de Catalunya – UCC (ucc@consumidors.org)

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org