L’altre dia la Yolanda, sòcia des del 2015, ens va enviar un correu explicant que la seva antiga companyia de telèfon li reclamava un deute que ella no reconeixia.

Ens va explicar que havia canviat de domicili i havia deixat Barcelona per marxa a Dos Hermanas (Sevilla). I que en fer el canvi de domicili també ho havia fet de companyia.

Fins aquest punt tot estava correcte, però els problemes van sorgir quan va fer la portabilitat cap a la nova empresa. Va poder portar els mòbils sense cap problema, però la línia fixa i l’internet no ho va poder fer, donat que amb el canvi de domicili havia perdut el número per canviar de província.

La nova companyia li va donar un número nou i semblava que el problema estava solucionat, però resulta que no es va donar de baixa i per tant se seguia facturant.

Al cap d’uns mesos li van trucar informar que tenia un deute de 103,20€ amb Vodafone i que l’havia d’assumir, i la Yolanda, com altres vegades, es va posar en contacte amb nosaltres per solucionar-ho definitivament.

Doncs vam trucar al departament de Mediació de Vodafone, i molt ràpida i amablement ens van explicar el que havia passat i vam poder-ho solucionar.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya estem molt content amb la confiança que dipositen en nosaltres els nostres socis i amb la bona voluntat de les empreses per tal d’arreglar els possibles problemes que es causen al dia a dia.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo