El passat mes de Desembre la Unió de Consumidors de Catalunya –UCC va realitzar un estudi on es plantejaven temes que afecten directament al consum en l’època de Festes de Nadal i Reis.

Seguint la dinàmica de les nostres enquestes, es van realitzar 300 enquestes a través de la plana web en el període comprés entre 20 de novembre a 27 de desembre de 2018. Les conclusions de l’enquesta és el següent:

Tot i que la situació econòmica de la majoria de les enquestades segueix igual o no ha millorat respecte el darrer any el pressupost general destinat a festes el trobem per sobre dels 300€, encara que un 32% dels enquestats han afirmat que es gastaran entre 100 i 200€ aquestes festes.

També vam preguntar pel plat fort en quant a regals es tracta, i clarament els Reis i el Tió de Nadal són els clars protagonistes per repartir els regals. Juntament amb aquesta qüestió plantejada anteriorment, l’acompanya la del pressupost específic per a joguines i regals familiars, la qual per quasi la meitat de les enquestades oscil·la entre els 100 i els 200€.

Un altre aspecte a estudi és el referent a la loteria que es compra. Tant quina és la despesa generada com quina és la més comprada. En referencia a la primera qüestió el cost generat pel consum de loteria, les respostes ha sigut molt marcades i pràcticament exclusives, ja que un 77% dels enquestats han afirmat que destinen fins a 100€. I  quan parlem del tipus de loteria més consumida, ens trobem pràcticament amb un empat entre el Gordo de Navidad i la Grossa de Cap d’any; podem destacar que s’ha observat que un gruix dels enquestats han consumit els dos tipus de loteria.

I finalment tanca l’estudi amb dues qüestions estretament relacionades, i fan referencia a quan es fan les compres de les festes i el temps que estan enceses les llums de Nadal. Pel que fa a la relació que hi ha entre una i altre, més de la meitat dels enquestats afirmen que voldrien que les llums s’encenguessin al desembre, i no a finals de novembre, encara que hi ha un percentatge de la gent que no voldria que es posessin llums. I pel que fa referencia a quan es realitzen les compres de festes, la gran majoria afirma fer-les durant la segona quinzena de desembre.

SEGUIM TREBALLANT PER A LA DEFENSA DELS DRETS DE LES PERSONES CONSUMIDORES

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org