Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/consumidors.org/web/wp-content/plugins/formcraft3/formcraft-main.php on line 1013 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/consumidors.org/web/wp-content/plugins/formcraft3/formcraft-main.php on line 1013 Resultats enquesta consum al nadal | Unió de Consumidors de Catalunya

El passat mes de Desembre la Unió de Consumidors de Catalunya –UCC va realitzar un estudi on es plantejaven temes que afecten directament al consum en l’època de Festes de Nadal i Reis.

Seguint la dinàmica de les nostres enquestes, es van realitzar 300 enquestes a través de la plana web en el període comprés entre 20 de novembre a 27 de desembre de 2018. Les conclusions de l’enquesta és el següent:

Tot i que la situació econòmica de la majoria de les enquestades segueix igual o no ha millorat respecte el darrer any el pressupost general destinat a festes el trobem per sobre dels 300€, encara que un 32% dels enquestats han afirmat que es gastaran entre 100 i 200€ aquestes festes.

També vam preguntar pel plat fort en quant a regals es tracta, i clarament els Reis i el Tió de Nadal són els clars protagonistes per repartir els regals. Juntament amb aquesta qüestió plantejada anteriorment, l’acompanya la del pressupost específic per a joguines i regals familiars, la qual per quasi la meitat de les enquestades oscil·la entre els 100 i els 200€.

Un altre aspecte a estudi és el referent a la loteria que es compra. Tant quina és la despesa generada com quina és la més comprada. En referencia a la primera qüestió el cost generat pel consum de loteria, les respostes ha sigut molt marcades i pràcticament exclusives, ja que un 77% dels enquestats han afirmat que destinen fins a 100€. I  quan parlem del tipus de loteria més consumida, ens trobem pràcticament amb un empat entre el Gordo de Navidad i la Grossa de Cap d’any; podem destacar que s’ha observat que un gruix dels enquestats han consumit els dos tipus de loteria.

I finalment tanca l’estudi amb dues qüestions estretament relacionades, i fan referencia a quan es fan les compres de les festes i el temps que estan enceses les llums de Nadal. Pel que fa a la relació que hi ha entre una i altre, més de la meitat dels enquestats afirmen que voldrien que les llums s’encenguessin al desembre, i no a finals de novembre, encara que hi ha un percentatge de la gent que no voldria que es posessin llums. I pel que fa referencia a quan es realitzen les compres de festes, la gran majoria afirma fer-les durant la segona quinzena de desembre.

SEGUIM TREBALLANT PER A LA DEFENSA DELS DRETS DE LES PERSONES CONSUMIDORES

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

SEU CENTRAL Rambla Santa Mónica, 10 08002 Barcelona T: 934 546 776

Consultes gratuïtes
[]
1 Step 1

Consultes gratuites

Nom
Detalls
0 / 300
Accepto les condicionspick one!
Previous
Next
Consultes gratuïtes
[]
1 Step 1

Consultes gratuites

Nom
Detalls
0 / 300
Accepto les condicionspick one!
Previous
Next

Amb el suport de:

El nostre horari Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h Divendres 9.30h a 14h ucc@consumidors.org