Ja ha passat quasi tot un any des que l’Enric, soci de la UCC, ens va explicar el seu cas.

L’estiu passat, just quan acabàvem de sortir de tres mesos de confinament per la COVID-19, les autoritats va recomanar a la població no sortir del país i fer turisme local. L’Enric va fer-ne cas i va comprar uns bitllets d’avió a través de la pàgina web Rumbo per anar a passar uns dies a Bilbao.

Pocs dies abans de marxar, el vol va ser cancel·lat per Vueling a conseqüència de la pandèmia, i l’Enric no va poder viatjar a Bilbao. En conèixer la notícia sobre la cancel·lació del seu vol, el nostre soci es va posar en contacte amb la companyia aèria perquè li retornessin els diners, però aquests li van comunicar que a l’haver fet la contractació del servei a través de Rumbo, era la plataforma qui li havia de retornar l’import.

Rumbo li va fer omplir un formulari amb totes les dades del vol i el cost, per tal de gestionar la devolució. La sorpresa va venir quan uns dies després només li van retornar 160€, 100 euros menys del que havia abonat, al·legant que la resta eren despeses de gestió.

Davant aquesta situació, l’Enric es va posar en contacte amb la Unió de Consumidors de Catalunya per intervenir i iniciar la mediació entre el consumidor i Rumbo.

Finalment vam aconseguir que l’Enric recuperes la totalitat dels vols d’un viatge que mai va poder gaudir.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo