Ryanair ha tret una nova política en l’equipatge que serà efectiva a partir del 01 de Novembre de 2018,  mitjançant aquesta nova política els consumidors i usuaris únicament podran pujar a l’avió una bossa petita  de 40cm x 20cm x 25cm.

D’aquesta manera ja no es podrà portar equipatge de mà gratuïtament a partir de l’1 de novembre de 2018, els consumidors hauran de pagar  entre sis i 25 euros addicionals al cost del vol per a viatjar amb equipatge de mà i pujar dos embalums a bord de l’avió, sempre i quan es contracti amb anterioritat, quan fins ara havia estat totalment gratuït. Tanmateix en les condicions de la companyia s’especifica que “L’equipatge de cabina de grans dimensions es rebutjarà a la porta d’embarcament o, si escau, es col·locarà a la bodega de l’avió per un càrrec de € / £ 50”

Veiem doncs com cada vegada s’estan limitant més els drets dels consumidors, que hauran de pagar per tal de portar més d’un embalum.

La normativa comunitària estableix que les companyies aèries han d’admetre l’embarcament en cabina de l’equipatge – amb objectes personals- i tot allò que es compri a l’aeroport un cop passat el control de seguretat. Les mides i el pes de l’equipatge de cabina “amb objectes personals” son fixats lliurement per cada companyia aèria. Tanmateix cal dir que la sentència del TJUE de 18-09-2014 EN UN PROCEDIMENT PREJUDICIAL CONTRA VUELING estableix que “No obstant això, correspon a les autoritats nacionals competents verificar que, en cobrar per aquesta prestació, les companyies aèries respecten els seus deures pel que fa a la protecció dels drets del consumidor previstos en l’article 23, apartat 1, del citat Reglament, comunicant de manera clara, transparent i sense ambigüitats, i això des del començament del procés de reserva iniciat pel client, les modalitats de fixació de preus lligades a la facturació d’equipatges, i permetent a aquest client acceptar o rebutjar la prestació en qüestió mitjançant una opció de inclusió explícita.Per tant, han de ser les autoritats nacionals les que vetllin que es compleixin els drets dels consumidors i usuaris.

La UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC en el mes de gener de 2018 va presentar una DENUNCIA davant l’AGENCIA CATALANA DEL CONSUM contra Ryanair ja que la companyia va canviar la seva política i  va decidir fer pagar als consumdiors 5 euros per tenir accés al “embarcament prioritari” i poder pujar amb dos peces a bord de l’avió, els restants només podran pujar amb una peça petita.

Amb aquesta nova política l’empresa Ryanair segueix actuant amb total impunitat, és per aquest motiu que la UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC presentarà una nova denuncia davant l’AGENCIA CATALANA DEL CONSUM per tal que l’empresa sigui sancionada.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org