Segons conta la llegenda coneguda per tothom, un cavaller anomenat Jordi, va derrotar un drac que atemoria tot Montblanc. D’aquí surt la diada d’avui, o més ben dit, el motiu perquè es regalen roses i llibres en un dia com aquest.
Entrant en la llegenda, podríem fer un paral·lelisme entre el valerós cavaller amb vosaltres, consumidores i el ferotge drac amb aquelles empreses que intenten malferir els nostres drets .

I com a persones consumidores que podem fer per defensar els nostres drets en un dia com el d’avui?

Primer de tot ens trobem les típiques paradetes de roses que van variant el seu preu segons els convé depenent de l’hora del dia, i per altra banda trobem el sector del llibre, on les llibreries es freguen les mans pensant en les vendes que faran en un dia com aquest.

Començant per les paradetes de roses, una de les coses que ens hem de fixar, a banda que les flors que ofereixen ens puguin convèncer, és que tinguin ben visible els preus dels productes que ofereixen, i que en tot moment, tu com a consumidor estiguis informat del que compres i quant pagues per la teva compra.

En referència al món del llibre, hem de tenir en compte que els preus dels llibres han d’estar posats a cada llibre, i que t’han de donar un tiquet de compra. Recorda que si la llibreria permet fer compres amb targeta durant la resta de dies, avui no pot ser una excepció i també han de disposar de fulls oficials de reclamació.

Recordeu que només es pot reclamar si tenim proves fefaents de la compra, és a dir una factura o un tiquet de compra.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC volem impulsar un consum responsable per part de les persones consumidores i l’ús de pràctiques ètiques per part de les empreses i venedores. Donem tot el nostre suport a la celebració d’aquest tipus de celebracions tan nostrades i aprofitem per desitjar-vos una bona Diada de Sant Jordi.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. All rights reserved.  |  Política de cookies Avís legal i condicions