Seguiment de l’Acció Col·lectiva contra VOLKSWAGEN

10-10-19

Es convoca als afectats que estan adherits al cas Volkswagen que porta la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC, per a informar del punt en que es troba el cas i quins escenaris es contemplen.

Per accedir al resum de la reunió, cliqueu al següent enllaç:

RESUM REUNIÓ 10-10-19

04-12-18

Comunicar que el recurs presentat per la Unió de consumidors de Catalunya-UCC sobre la decisió de la remissió del procediment  “DIESELGATE “a les autoritats judicials d’Alemanya, i més en concret a la Fiscalia de Braunschweig ha estat ACCEPTAT A TRÀMIT.

Tanmateix l’Audiencia Nacional ha dictat un auto ampliant la instrucció 18 mesos més.

FINALMENT COMUNICAR QUE A PARTIR DE L’1 DE DESEMBRE DE 2018  JA NO ÉS POSSIBLE ADHERIR-SE A L’ACCIÓ COL·LECTIVA.

27-11-18

Com ja haureu sentit a les notícies, el passat 23 de Novembre de 2018, el Magistrat Jutge del Jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional, Ismael Moreno va acordar la transmissió del procediment  “DIESELGATE “a les autoritats judicials d’Alemanya, i més en concret a la Fiscalia de Braunschweig.

L’Audiència Nacional exposa que es mantenen les mesures cautelars que es puguin haver adoptat en el present procediment, tant personals com reals, en tant la denúncia és acceptada per les autoritats d’Alemanya i d’acord amb el que es resolgui al respecte per les mateixes.

Davant d’aquesta decisió per part de l’Audiència Nacional, la UNIO DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC en representació de tots els seus afectats, ha interposat el corresponent RECURS D’APEL·LACIÓ DINS DE TERMINI per tal que el jutge reconsideri la seva decisió.

Durant els propers dies us mantindrem informats de les actuacions dutes a terme i de la decisió final del Jutge.

 

18-06-18

Detingut el president d’Audi per l’escàndol del ‘dieselgate’.

El president de la automotriu, Rupert Stadler, ha estat detingut preventivament aquest dilluns per la seva pressumpta implicació en la manipulació de centenars de milions de vehicles dièsel del grup Volkswagen per esquivar els controls mediambientals, un escàndol conegut com a ‘dieselgate’.

Accès a la notícia completa

14-06-18

Multa de 1.000 Milions a Volkswagen pel frau de les emissions

La Fiscalia de Braunschweig ha imposat una multa de 1.000 milions d’euros per la manipulació de les emissions de gasos en motors dièsel al grup automobilístic alemany Volkswagen, que l’ha acceptat. Volkswagen ha informat avui que d’aquesta manera assumeix la seva responsabilitat.

La Fiscalia de Braunschweig, que és l’encarregada de les investigacions perquè es troba prop de la localitat de Wolfsburg, on el grup té la seva seu central, considera després de les seves investigacions que es van produir incompliments del deure de supervisió en la divisió de desenvolupament d’agregats relacionats amb les proves de vehicles.

Aquests incompliments van fer que des de mitjans de 2007 i fins al 2015, 10,7 milions de vehicles amb el motor dièsel EA 288 de la tercera generació als EUA i Canadà i amb el motor EA 189 en altres països estiguessin equipats amb una funció de programari il·legal, que es venguessin i que entressin en circulació.

El grup Volkswagen ha acceptat la multa, després de realitzar la seva pròpia revisió, i no ha presentat recursos legals.

Les crisis del dièsel l’ha obligat a pagar acords extrajudicials, multes i modificacions en els vehicles multimilionàries, sobretot a Amèrica del Nord. El grup ha provisionat gairebé 26.000 milions d’euros per la crisi del dièsel.

Font: La Vanguardia

15-05-18

Les ITV no controlaran les emissions de NOx dels cotxes afectats pel Dieselgate.

El 20 de maig entra en vigor el nou protocol d’actuació de les ITV amb alguns canvis substancials com la possibilitat de connectar els cotxes posteriors al 2006 amb un ordinador gràcies al sistema de diagnòstic OBD o que els terminis per matricular un cotxe com a clàssic (que eximeix del pagament d’alguns impostos) passaran dels 25 anys actuals als 30.

Però més enllà dels canvis estipulats existia certa preocupació per saber com afectaria la nova legislació de les ITV als cotxes amb motors dièsel EA189 del grup Volkswagen afectats pel cas del frau de les emissions, comercialitzats entre els anys 2009 i 2015.

El nou protocol, marcat per la nova normativa europea, eximeix a les ITV del control de les emissions de NOx (gasos perjudicials pels humans) i centra els seus esforços en les emissions de CO2, deixant de banda les emissions perjudicials dels motors dièsel.

De moment, les ITV seguiran mesurant el nivell d’emissions de diòxid de carboni mitjançant un sensor al tub d’escapament (i mitjançant la connexió OBD als cotxes que en disposin) però no mesuraran les emissions de NOx dels cotxes dièsel fins que la normativa comunitària els hi exigeixi formalment.

Font: Diario de Navarra  i   Diari Ara (Motor).

28-03-18

Un estudi  sobre l’anàlisi de les emissions per l’escàndol Volkswagen realitzat per l’Associació Australiana d’Automòbils (AAA) conclou que el vehicle pot arribar a consumir un 14%  més de combustible després de la modificació del software.

Aquest estudi es va realitzar en col·laboració amb la FIA Fédération Internationale de l’Automobile per tal de quantificar els canvis de rendiment associats a les actualitzacions de programari que s’estan implementant als vehicles afectats.

La prova la van realitzar amb un model 2010 Euro 5 VW Golf on es van realitzar dos test, un abans de la modificació del software i l’altre immediatament després de la modificació del software, on el resultat del test va ser el següent:

2% més de consum en zones urbanes

7% més de consum en carreteres rurals

14% més de consum en carreteres convencionals

De mitjana el combustible consumit de més pel vehicle després de la modifciació del software és del 7% – o 0,5 litres/100 km –

Podeu accedir a l’informe en el següent enllaç:

INFORME AAA

03-01-18

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC seguim treballant en l’acció col·lectiva contra Volkswagen. Com ja vàrem exposar en la reunió mantinguda el passat mes de juliol de 2017 és un procediment lent, cal dir que tot i la lentitud seguim avançant i actualment ens trobem en la fase de sol·licitud d’informes pericials. Concretament el passat 19 de Desembre de 2017 vam assistir a l’Audiència Nacional a la declaració d’un pèrit l’informe del qual vam impugnar i vàrem sol·licitar un informe molt més ampli.

Seguim treballant per a reclamar els danys i perjudicis que us han provocat aquest escàndol. Actualment estem intentant obtenir un dictamen pericial que ens aporti l’avaluació econòmica dels danys.

17-07-17:

El passat 5 de juliol, vam celebrar l’Assemblea referent al tema de Volkswagen, amb l’assistència de gran part dels adherits. Arrel de que alguns adherits no hi van poder assistir, ja els vam informar que elaboraríem una acta resumint els assumptes tractats. D’aquesta manera, tots els adherits estaran informats del procediment.

Així doncs, us deixem l’enllaç per a poder visualitzar l’acta de l’Assemblea:

– ACTA ASSEMBLEA VW –

Recordem que si algú es vol adherir, encara hi és a temps. Tan sols cal que es posi en contacte amb nosaltres al 93 454 67 76 o al correu electrònic ucc@consumidors.org.

29-06-17:

Dimecres dia 5 de juliol, celebrarem una Assemblea a la nostra seu de Barcelona referent al tema Volkswagen. Aquesta Assemblea va dirigida als adherits per a poder informar-vos degudament de com va el procediment del cas Volkswagen.

El motiu principal és que, d’aquesta manera, els advocats que porten el cas puguin explicar en quina fase es troba el procediment.

Remarcar que per venir a l’Assemblea, caldrà *confirmar assistència, enviant un mail a ucc@consumidors.org indicant el nom i el DNI del titular adherit.

06-02-17:

El passat 18 de gener de 2017 un representant de la Unió de Consumidors de Catalunya – UCC va assistir a l’Audiència Nacional per seguir representant els interessos dels adherits al cas VW. A més, es va respectar que la UCC tinguí representació processal pròpia sense necessitat de dependre d’altres col·lectius.

02/11/16:

La Unió de Consumidors de Catalunya-UCC comunica, especialment als adherits pel cas VOLKSWAGEN, que s’ha admès la seva personació com a acusació particular a l’Audiència Nacional.

Per aquest motiu, volem informar de que el termini per adherir-se a la demanda encara està OBERT. Per això, animem a la gent afectada per l’escàndol de les emissions a que defensi els seus drets.

Si vols informació:

Envia un correu electrònic a: ucc@consumidors.org

Truca al: 93 454 67 76.

01/06/16:

CARTA ALS PROPIETARIS ADHERITS A L’ACCIÓ COL·LECTIVA:

“Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC volem reiterar-li que continuem exercint sense parar la tutela dels seus drets com afectat pel frau de Volkswagen.

Per això, volem prevenir-lo de la última gestió que està duent a terme l’empresa esmentada, consistent en enviar una carta als afectats amb la fi de que realitzin una revisió del vehicle als seus tallers.

A la carta, l’empresa indica que ja estan a disposició de procedir amb les reparacions dels vehicles, de conformitat amb l’autoritat competent, tot i que en cap moment fan referència ni a quina autoritat ha donat la conformitat, ni el tipus d’actuació que realitzaran al seu vehicle.

Davant tal proposició li recomanem que, de moment, no porti el cotxe al taller. Això amb la fi d’evitar que la seva actuació sigui considerada com una conformitat amb Volkswagen, i per consegüent, una renúncia a prosseguir amb les seves justes reivindicacions.

Una vegada més li instem a posar-se en contacte amb nosaltres per gestionar adequadament la informació que vagi apareixent, ja que en el moment en que vostè rebi aquesta carta li recomanarem remetre un burofax personal a l’entitat, independentment de que la pròpia Unió de Consumidors de Catalunya faci el mateix a nivell associatiu.

Recordar que els que estiguin interessats, encara estan a temps per adherir-se.
Per fer-ho, poden enviar un correu electrònic a ucc@consumidors.org

Salutacions.”

31/03/16:

Davant la inoperància del Grup Volkswagen per a continuar el diàleg iniciat, el passat dimarts 29 de març de 2016 la UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA – UCC es va personar davant de l’Audiència Nacional, d’aquesta manera s’uneix a les actuacions ja iniciades per la Fiscalia General de l’Estat.
Actualment tenim dues vies actives, per una banda continuem oberts amb la negociació del Grup Volkswagen Espanya i per altra banda, hem comparegut davant de l’Audiència Nacional.

*** Cal recordar que tots aquells afectats que encara es vulguin unir a l’acció col·lectiva ho poden fer per tal de veure rescabalats els danys i perjudicis soferts per l’escàndol del “dieselgate”. ***

15/02/16:

EL GRUP D’ADVOCATS DE LA UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA JA HA INICIAT LES CONVERSES AMB EL GRUP VOLKSWAGEN PER TRASLLADAR EL MALESTAR DELS AFECTATS PEL TEMA DE LES EMISSIONS.

04/02/16:

INFORMEM ALS ADHERITS QUE LA PROPERA SETMANA MANTINDREM UNA REUNIÓ AMB VOLKSWAGEN PEL CAS DE LES EMISSIONS I LES SEVES REPERCUSSIONS ENVERS ELS PROPIETARIS DELS VEHICLES.

EL RESULTAT DE LA QUAL EN SEREU PUNTUALMENT INFORMATS.

18/12/15:

HEM REBUT RESPOSTA DELS RESPONSABLES DE VOLKSWAGEN I PROPERAMENT MANTINDREM UNA REUNIÓ AMB ELLS PER INTENTAR ARRIBAR A UN ACORD CONCILIADOR I DONAR AIXÍ UNA SOLUCIÓ ALS AFECTATS QUE S’HAGIN ADHERIT A LA NOSTRA ACCIÓ COL·LECTIVA HAVENT EFECTUAT EL PAGAMENT CORRESPONENT.

DEPENENT DEL RESULTAT D’AQUESTA FUTURA REUNIÓ, EMPRENDREM LES MESURES LEGALS JA ANUNCIADES.

——————————————————–

ELS NOSTRES ADVOCATS COL·LABORADORS ENS HAN COMUNICAT QUE HAN SOL·LICITAT UNA REUNIÓ AMB ELS RESPONSABLES DE VOLKSWAGEN ESPAÑA PER DONAR-LOS A CONÈIXER LA SITUACIÓ DELS AFECTATS I PODER ARRIBAR A UN ACORD QUE SATISFACI LES NECESSITATS DELS ADHERITS A L’ACCIÓ COL·LECTIVA.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC ens posarem en contacte amb tots els adherits (via email) per a comunicar-li’s el procediment a seguir.

Tot i així, avancem de que tramitarem la incorporació dels inscrits a les accions de l’Audiència Nacional, com a part directament interessada.

A continuació, us adjuntem un PDF amb links de les notícies relacionades amb el cas VOLKSWAGEN:

– Links notícies relacionades –

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo