El passat diumenge 10 de gener de 2021, el Ministeri de Consum va recordar a les companyies de viatges, agències i operadores que els viatgers que han estat afectats per cancel·lacions a causa del temporal Filomena tenen dret al reemborsament dels bitllets que van pagar.

Des del Ministeri també han expressat que les diferents companyies actuïn amb flexibilitat i ofereixin la possibilitat de cancel·lació o una alternativa a totes les persones afectades. En cas de les companyies aereas poden oferir un bono alternatiu per l’import pagat pels bitllets cancel·lats. Aquests bonos han de ser voluntaris ja que no poden substituir al reemborsament si la persona consumidors el sol·licita.

Si la cancel·lació ha estat en el transcurs del viatge i la persona consumidora s’ha vist afectada en la població destí, la companyia els hi ha de proporcionar la informació i assistència necessària. La persona afectada haurà de disposar de menjar i beguda suficient, dos trucades o accés al correu electrònic i, en cas de ser necessari, una o dos nits més d’allotjament, a més a més del transport des de l’allotjament a l’aeroport.

Per poder tenir més informació es pot visitar la pàgina web de l’Agència Espanyola de Seguretat Aérea (AESA). Consum avisa que si la companyia no respecta la normativa, les persones consumidores poden interposar una reclamació. Si aquesta reclamació no té cap tipus de resposta o aquesta és desfavorable, la persona consumidora por reclamar davant AESA sense cap tipus de cost.

En cas que la companyia no cancel·li el viatge i sigui el consumidor qui ho hagi de fer, aquest últim haurà d’observar dins el contracte pactat amb la companyia si es pot cancel·lar o si hi ha una alternativa corresponent.

En cas dels afectats per transport ferroviari, aquests hauran de contactar amb Renfe per consultar les mesures concretes habilitades d’urgència i publicades a la pàgina web sobre els canvis o devolucions dels bitllets sense cap cost.

Si el viatge és a través d’autobús o autocar i la companyia és qui cancel·la, aquesta haurà d’oferir a les persones consumidores entre una alternativa al viatge o el reemborsament en un termini de 14 dies.

En cas del transport marítim, en cas de que la companyia sigui qui cancel·la, aquesta haurà d’oferir a les persones consumidores una alternativa al viatge o el reemborsament en el termini de 7 dies.

Si és la persona consumidora qui cancel·la, aquesta haurà d’observar en el contracte pactat els terminis i condicions si té dret a la cancel·lació o si la companyia pot cancel·lar o oferir una alternativa.

Pel que fa a esdeveniments, si aquests són cancel·lats per l’empresa, la persona consumidora té dret al reemborsament del imports pagats. Els proveïdors dels serveis han de fer-se càrrec. En cas que sigui el consumidor qui cancel·li, haurà d’observar els terminis i condicions els quals es van contractar.

Per últim, si la persona consumidora ha comprat un producte de manera Online, l’empresa ha d’enviar el producte en el termini de 30 dies. Si a causa del temporal no és possible, s’haurà d’incrementar el termini. Si aquest termini no es compleix, la persona consumidora podrà desistir del contracte, en aquest cas l’empresa haurà de reemborsar l’import abonat.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya – UCC estem d’acord en que s’ofereixi la devolució de l’import abonat.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo