L’Agència Catalana de Consum (ACC) ha obert expedient a 16 aerolínies per “pràctica comercial deslleial” perquè no van informar als consumidors del dret a reemborsament en cas de cancel·lació del vol.

A les webs de les companyies s’indicava i apareixia amb caràcter preferent el canvi de dates de vols i/o l’entrega de cupons o abonaments de viatge. L’opció de reclamar l’obtenció del reemborsament dels diners quedava molt més amagada i l’accés a ella era menys lògic i intuïtiu.

El codi de consum inclou com infracció realitzar pràctiques comercials deslleials per acció o omissió que poden provocar a la persona consumidora un comportament econòmic que no haurien tingut d’una altra manera. A més, s’estableix que davant la cancel·lació d’un vol, el consumidor té dret a escollir entre la devolució dels diners o l’acceptació d’un transport alternatiu.

Segons el departament d’Empresa, l’expedient s’ha obert per informar els consumidors sobre el dret a acceptar un canvi de data de vol o l’entrega d’un abonament o val de viatge i no sobre el dret a l’obtenció del reemborsament dels diners pagats en cas de cancel·lació de vols, arran de les anul·lacions derivades de la Covid-19.

Les companyies afectades són: Vueling, Air Europa, Air France, British Airways, Easyjet, Fly Level, Iberia, KLM, Latam Airlines, Lufthansa, Qatar Airways, Ryanair, Swiss International Air Lines, TAP Air Portugal, Transavia i United Airlines.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo