L’Agència Catalana de Consum (ACC) ha obert expedient a 16 aerolínies per “pràctica comercial deslleial” perquè no van informar als consumidors del dret a reemborsament en cas de cancel·lació del vol.

A les webs de les companyies s’indicava i apareixia amb caràcter preferent el canvi de dates de vols i/o l’entrega de cupons o abonaments de viatge. L’opció de reclamar l’obtenció del reemborsament dels diners quedava molt més amagada i l’accés a ella era menys lògic i intuïtiu.

El codi de consum inclou com infracció realitzar pràctiques comercials deslleials per acció o omissió que poden provocar a la persona consumidora un comportament econòmic que no haurien tingut d’una altra manera. A més, s’estableix que davant la cancel·lació d’un vol, el consumidor té dret a escollir entre la devolució dels diners o l’acceptació d’un transport alternatiu.

Segons el departament d’Empresa, l’expedient s’ha obert per informar els consumidors sobre el dret a acceptar un canvi de data de vol o l’entrega d’un abonament o val de viatge i no sobre el dret a l’obtenció del reemborsament dels diners pagats en cas de cancel·lació de vols, arran de les anul·lacions derivades de la Covid-19.

Les companyies afectades són: Vueling, Air Europa, Air France, British Airways, Easyjet, Fly Level, Iberia, KLM, Latam Airlines, Lufthansa, Qatar Airways, Ryanair, Swiss International Air Lines, TAP Air Portugal, Transavia i United Airlines.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo