Una digitalització Basada en les Persones

Telefónica proposa un nou Pacte Digital per a apoderar als ciutadans i aposta per un enfocament de la digitalització centrat en les persones. Aquesta idea sorgeix de la necessitat d’aconseguir solucions col·laboratives i fomentar el debat públic per a renegociar, redefinir i reafirmar els valors comuns d’un futur digital sostenible.

En aquest pacte Digital, s’han plantejat 6 objectius que us detallem a continuació

 1. Assegurar que ningú es queda enrere en el procés de digitalització.
 2. Promoure un enfocament nou en la responsabilitat de les empreses basat en els valors i en l’ètica existents, a la llum dels desafiaments i oportunitats de la digitalització.
 3. Modernitzar les nostres polítiques i institucions i trobar solucions col·laboratives.
 4. Establir les bases d’una Carta de Drets Digitals que protegeixi els nostres valors i drets fonamentals.
 5. Aconseguir un compromís que afavoreixi la innovació, l’emprenedoria i la inversió.
 6. Promoure una comprensió col·lectiva de com la digitalització pot fer-se sostenible millorant l’equitat i la no discriminació, la responsabilitat, la inclusió, la transparència, l’elecció i la rendició de comptes.

Marcats aquests objectius, s’ha hagut de desenvolupar els principis de línies de treball per a assolir aquest objectius principals, unes línies que es resumeixen en 5 grups de propostes:

 1. Connectivitat de les vides digitals
  • Xarxes d’accés innovadores: es pretén desenvolupar una nova xarxa de telecomunicacions amb noves tecnologies més eficients i sostenibles.
  • Fomentar l’adaptació dels usuaris: es pretén desenvolupar polítiques de promoció a la digitalització, com per exemple millorar les habilitats de les persones respecte a la tecnologia i facilitar un accés assequible.
 2. Reformar les polítiques fiscals i socials per les empreses digitals
 3. Generació de confiança amb les dades
  • Un nou codi ètic de dades: Un model centrat en les persones hauria de possibilitar que cada individu pugui decidir com i quan s’utilitzen les seves dades.
  • Transparència i elecció. Les persones haurien de poder accedir a les seves dades i a la informació que generen, però també haurien de disposar d’opcions adequades per a gaudir del valor de les seves dades.
  • Garantir la seguretat. És fonamental crear unes normes equitatives per a millorar la ciberseguretat en tota la cadena de valor
 4. Recolzament a les plataformes justes i als algoritmes responsables
 5. Modernització dels drets i les polítiques
  • Una Carta de Drets Digitals que hauria de garantir una digitalització centrada en les persones, de manera que els drets dels ciutadans es protegeixin de manera equitativa tant online com offline.
  • Protegir a les persones i la competència. Els mercats i les empreses necessiten tenir la possibilitat d’innovar, mentre que les autoritats han de defensar els valors establerts i ser capaços d’intervenir de forma més ràpida i decisiva per a protegir a les persones i la competència, en cas que sigui necessari.
  • Millorar la cooperació global. Donada la naturalesa global d’Internet i els serveis digitals, els responsables polítics haurien de buscar solucions internacionals aplicades a escala mundial i regional, per a evitar la interrupció del flux transfronterer de les dades.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC treballem pels drets dels consumidors i, per tant, estem a la disposició de tots aquells consumidors que tinguin qualsevol consulta o reclamació de qualsevol mena.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. All rights reserved.  |  Política de cookies Avís legal i condicions