La CNMC resol que els Consumidors tenen dret a fraccionar el pagament de la factura elèctrica en mensualitats quan han patit retards o falta de facturació.

Des del mes de juliol de l’any 2021 les companyies distribuïdores d’electricitat, a Catalunya és ENDESA, no estan facilitant les lectures dels comptadors a les comercialitzadores. Aquest fet provoca que les empreses amb les que contractem l’electricitat no puguin realitzar la facturació de forma adequada havent de realitzar o una facturació amb lectura estimada o simplement no emeten factures.

El Reial Decret 1955/2000, de 1 de desembre, (veure art. 96) regula el dret del Consumidor a fraccionar el pagament del deute en tantes factures mensuals com mesos s’hagi estat sense rebre factures. A més la mateixa empresa comercialitzadora ha d’oferir la possibilitat d’aplaçar el pagament i promoure a les persones consumidores el fraccionament del deute.

És important recalcar que un cop solucionat el problema de facturació, les comercialitzadores no poden fer el cobrament sense haver avisat amb anterioritat al seu client informant-los de la situació i dels seus drets al respecte. Igualment s’han d’assegurar que la persona afectada ha entès adequadament les condicions.

Aquí teniu l’enllaç a la resolució de la CNMC: https://www.cnmc.es/sites/default/files/3871149_7.pdf

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo