El dia 5 de novembre de 2019 la empresa de mobilitat per autonomacia de Barcelona ha fet un pas endavant a l’hora de vendre els bitllets de transport i la hem analitzat, aquestes són les nostres conclusions.

TMB amb la implantació d’aquesta mesura, permet que a totes les cases hi hagi un terminal de venda de bitllets, facilitant així la agilitat a l’hora d’expedir els bitllets. Però no sempre els canvis són bons o estan del tot ben fets, ja que per ara encara hem d’anar a la maquina de l’estació per poder rebre el bitllet comprat.

Anem a fer una simulació de compra. Entrem a la pagina web de TBM o a la seva aplicació de mòbil, per tal de comprar un bitllet. Hi podem torbar pràcticament tots els bitllets que podem trobar a la maquina de l’estació, ja siguin generalistes o personals. Això si, no podem comprar més de 5 bitllets de cop.

Un cop seleccionat el títol que es vol comprar t’has de registrar com a usuari, a no ser que entris des de la aplicació mòbil o que ja siguis membre de l’antic club JoTMB. Un cop pagada la compra, es dona un codi per introduir-lo a les maquines expenedores de les estacions, t’acostes a la estació més propera i ja està, ja tens el teu bitllet.

Ara bé, tot això de que serveix si encara hem d’anar a la maquina per retirar el bitllet comprat per internet?

Segons TMB aporta sobretot beneficis d’agilitat, organització familiar i control de despeses. Per exemple, és possible comprar la targeta des de casa i reenviar el codi de recollida a una altra persona, que no necessitarà portar diners a sobre. Permet consultar l’historial de compres, repetir l’operació o cancel·lar-la en cas d’error. També se simplifica la generació i descàrrega de factures dels bitllets comprats i obtenir punts per cada operació, que serveixen per accedir a recompenses.

Encara que a dia d’avui només es permeti comprar les bitllets generalistes, TMB està preparant la possibilitat de poder fer una segona fase on sigui possible comprar la totalitat dels bitllets dels que disposen amb totes les modalitats possibles.

Sembla que amb la implantació d’aquest sistema s’està fent un pas cap a la personalització i creació de bitllets de cara al futur, però realment canviarà la famosa i típica targeta de cartró blanc i verd o anirem cap a una targeta personal de plàstic?
Sembla que amb aquest sistema de compra online, és podria decantar més cap al sistema londinenc i la seva targeta personal recarregable.

Esperem que des de TMB es tinguin en compte totes les dades que es recopilaran amb aquest sistema i es creïn noves tarifes per als consumidors o que es pugi permetre una baixada de preu de les actuals, ja que les dades personals que seran recollides permetran conèixer millor els hàbits dels consumidors.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC recolzarem sempre totes les iniciatives que permetin un avanç beneficiós cap als consumidors, sempre i quan sigui sostenible amb el territori que ens envolta.

Deixeu la vostra opinió a la caixa de comentaris.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. All rights reserved.  |  Política de cookies Avís legal i condicions