Després de que passes la lluita entre Taxis i les empreses VTC i que provoqués que Cabify marxés i no operessin a Barcelona, finalment ha tornat!

La companyia de mobilitat ha decidit canviar el seu model de negoci i acceptar que el la Generalitat va proposar. A partir del 9 de Març de 2019, tornarà a estar disponible i, per tant, operativa la aplicació. Tots els usuaris que tenien la aplicació descarregada i que utilitzaven Cabify no tindran cap impediment ni cap canvi respecte a la utilització del servei, aquest serà completament igual que el que feien farà més d’un mes.

La companyia espera tenir aproximadament un total de 300 cotxes per poder operar i així sortir al rescat del sector i dels milers de llocs de treball generats a Catalunya. 

El retorn de Cabify ha estat provocat per poder mantenir el compromís que tenen amb els diferents usuaris que utilitzaven el servei, cosa que han hagut de modificar les seves condicions ja que han acceptat el que la Generalitat els hi va proposar. A més a més, és una nova oportunitat per recuperar centenars de llocs de treballs i ajudar o millorar la mobilitat i circulació dels usuaris.

A partir d’ara es podrà sol·licitar  sense avís previ qualsevol cotxe d’aquesta empresa fent un contracte previ.

Però la llei no diu que els usuaris d’aquests serveis han d’esperar 15 minuts abans de contractar un vehicle? La Resposta és afirmativa, però Cabify ha trobat un petit i estret buit legal que es permet operar amb immediatesa. Es tracta d’una diferenciació de paraules, CONTRACTAR i SOL·LICITAR.

És en la contractació on s’han d’aplicar aquest temps mínim d’espera, però en el cas de la sol·licitud, aquesta pot ser immediata. El que ha fet aquesta empresa ha sigut fer un precontracte amb tots aquells usuaris que es descarreguin la seva aplicació, on aquesta empresa es compromet a prestar servei immediat a la sol·licitud del usuari a partir dels 15 minuts de la contractació del servei general. D’aquesta manera Cabify i el seu usuari firmen un contracte en el mateix moment que aquest es registra com a client.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC estem a favor de que el retorn sigui favorable per tots els consumidors que han de moure’s a través d’un vehicle (Taxi o VTC) i que no provoqui una lluita entre les diferents companyies del mateix sector, sempre respectant les lleis fiscals que regulen aquest sector.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. All rights reserved.  |  Política de cookies Avís legal i condicions