Els Vehicles de Mobilitat Personal amb limitacions.

El nou paquet de reformes de la llei de trànsit aprovades pel consell de ministres, inclou la regulació de la circulació dels VMP.
Dintre d’aquests paquets de mesures, trobem la descripció dels VMP com la següent.
Vehicles d’una o més rodes dotats d’una única plaça i propulsats exclusivament per motors elèctrics, com patinets o sabway, i la seva velocitat màxima està compresa entre els 6 i els 25 km/h.

S’exclouen els vehicles de mobilitat reduïda com les cadires de rodes.

Aquest paquet inclou la restricció de circulació pels VMP a la prohibició de calçades i zones de vianants, així com vies interurbanes, travessies i autopistes i autovies que passin per poblacions, així com per túnels urbans.
Aquest vehicles quedaran limitats a la circulació de carrils vici, parcs i carrers de plataforma única, és a dir, vies de direcció única i limitació de velocitat a 30km/h.

Un punt important són les normatives que afecten els conductors, ja que aquests podran ser sotmesos a proves d’alcoholèmia i no podran utilitzar auriculars.
Aquestes mesures s’aplicaran a partir del 2 de gener del 2021.
Però com afectaran aquestes restriccions a les persones consumidores?
Doncs es permetrà la compra de VMP que superin els 25km/h, tot i que aquest només podran circular a la velocitat marcada per la normativa.
En cas de sobrepassar la velocitat permesa a la modificació de la Llei de Mobilitat, serà el conductor qui respondrà de la possible sanció, i no l’empresa per haver venut un VMP que sobrepassi el límit de velocitat marcat per la nova normativa.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC demanem a totes les persones consumidores que comprovin totes les característiques del vehicle abans de fer la compra per tal d’evitar possibles sancions i col·laborar amb una circulació correcta per la nostra zona.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo