El Pla MOVES III d’ajuda per a la compra de vehicles elèctrics o híbrids s’hauria de regular amb més garanties pels consumidors

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya – UCC vàrem detectar una problemàtica que sofrien i segueixen sofrint els consumidors catalans a l’hora d’accedir al PLA MOVES III. El conflicte es generava quan es comprava aquest cotxe elèctric o híbrid, fora del territori català. En aquests supòsits la persona consumidora que resideix a Catalunya no pot accedir a aquesta subvenció europea. Per una banda la regulació catalana impedeix atorgar aquesta subvenció si el vehicle no s’ha adquirit en un establiment català. Per altre banda, aquesta subvenció només es pot demanar allà on es tingui la residència.

Aquesta pràctica, a més, no s’aplica a tot el territori, de fet es va intentar aplicar a la comunitat Autònoma de Madrid i finalment ho van tirar enrere. Aleshores en veure que aquesta injusta regulació estava afectant negativament als consumidors catalans i que de fet eren (que sapiguem) els únics als quals se’ls estava aplicant aquest tracte, vàrem decidir informar tant a la “Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia” (CNMC) d’àmbit territorial, com a l’Autoritat Catalana de la Competencia (ACCO) d’àmbit català.

Ambdues es van interessar per aquest assumpte i van coincidir en el seu veredicte. Aquesta pràctica limita en gran manera la llibertat de mercats i competència i perjudica greument a les persones consumidores que vulguin adquirir un vehicle fora del territori català. Recordem que aquesta ajuda pot arribar a subvencionar més de 4.000 euros en la compra d’aquests tipus de vehicles ecològics i que a més, prové d’un fons europeu destinat especialment per afavorir aquest tipus de compres i ajudar a l’ecosistema, és a dir, qui carrega amb les despeses d’aquesta subvenció es la comunitat europea i per tant, entenem, seguint al línia que ja vàrem proposar a la CNMC i a la ACCO, que no té gaire sentit que es limiti l’ajuda a raó de la localitat de l’establiment a on es va adquirir el vehicle. Fent especial menció a que el preu entre un concessionari i un altre pot tenir variacions molt importants i que es una pràctica molt habitual donades les facilitats que es tenen avui en dia per fer compres online o a distancia.

Es per això que des de la UCC treballarem perquè es faci una regulació més justa i equitativa pels nostres consumidors i consumidores aprofitant la força que ens donen les resolucions favorables a la nostra convicció.

Com sempre, us mantindrem informats de totes les novetats que afectin a aquest tema.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo