El Pishing és una pràctica freqüent dels cyber delinqüents, en la qual consisteix en la usurpació de la identitat digital d’una persona per poder operar amb les seves dades bancaries.

A finals d’abril una sòcia ens va venir a veure amb un problema greu sobre Pishing. Es tractava d’un cyber robatori, on els lladres s’havien apropiat de la seva identitat virtual per tal de poder operar amb les seves dades bancaries.

Si aquest fet li sumes que va tenir lloc el dia 5 de gener i que sent festa el dia següent, i per tant no podria contactar amb el banc per poder aturar la activitat del seu compte corrent per evitar una major subtracció de diners.

Al cap d’uns dies es va posar en contacte amb el banc per tal de intentar solucionar aquest problema. I a finals d’abril va acudir a la UCC per que l’ajudéssim amb la mediació amb el seu banc. Doncs ara, a finals de juny, ens ha arribat una carta donant resposta a la nostra reclamació. Com tots els comptes corrents que contractem amb els bancs, tenen una assegurança per poder subsanar temes de robatoris, li han retornat més de 2000€.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC treballem per defensar les persones consumidores en casos com aquest i en molt altres.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

SEU CENTRAL Rambla Santa Mónica, 10 08002 Barcelona T: 934 546 776

Consultes gratuïtes
[]
1 Step 1

Consultes gratuites

Nom
Detalls
0 / 300
Accepto les condicionspick one!
Previous
Next
Consultes gratuïtes
[]
1 Step 1

Consultes gratuites

Nom
Detalls
0 / 300
Accepto les condicionspick one!
Previous
Next

Amb el suport de:

El nostre horari Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h Divendres 9.30h a 14h ucc@consumidors.org